Ξαφνικά μεγάλο πρόβλημα για την Εκκλησία της Κύπρου, θυμωσε ο Αρχιεπίσκοπος: Ο Μητροπολίτης Πάφου αρνείται να μνημονεύσει τον Κιέβου Επιφάνιο

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος. Φωτογραφία via Omega TV




Ξεκάθαρος προς πάσαν κατεύθυνση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος με το πρόβλημα που φαίνεται να υποβόσκει στους κόλπους της εκκλησίας σε σχέση με την μνημόνευση του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου, σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα και τον συνάδελφο Μάριος Ιγνατίου.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας χαρακτήρισε παιδαριώδη την στάση του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού να απέχει από αρχιερατικό συλλείτουργο και μάλιστα δύο φορές.

Οι σχέσεις των δυο ιεραρχών είναι γνωστό ότι είναι άριστες, αφού ο Τυχικός είναι το πνευματικό παιδί του Γεώργιου και διετέλεσε πρωτοσύγκελος στην Μητρόπολη επί θητείας του.

Ο Κύπρου Γεώργιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχει σχίσμα στην Εκκλησία της Κύπρου.

«Είναι κάτι το οποίο φαίνεται να εξελίσσεται σε πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου. Είμαι όμως αποφασισμένος να θέσω τέρμα… στέκεται παρά τω πλευρώ μας».

Ο Πάφου Τυχικός, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, πρέπει να πάρει τα μηνύματα από τον κόσμο. Πώς γίνεται όταν χειροτονήθηκε ο ίδιος Μητροπολίτης Πάφου, αναρωτήθηκε ο Μακαριώτατος, να δέχθηκε την μνημόνευση του Κιέβου Επιφάνιου και τώρα να μην την δέχεται;

Το ΣΙΓΜΑ επιδίωξε κατ’ επανάληψη επικοινωνία με τον άμεσα επηρεαζόμενο, Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, κάτι που κατέστη αδύνατο, καθώς ο Άγιος Πάφου δεν ανταποκρίθηκε.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και ερωτηθείς τι σκοπεύει να πράξει, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος» και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Σημείωσε συναφώς πως την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος, στο πλαίσιο της οποίας θα μελετηθεί το θέμα.

“Οποιοσδήποτε κι αν εκλεγόταν, η στάση της Τουρκίας δεν θα άλλαζε”, υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος: “Στόχος των Τούρκων η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: