Και φιλάθλους θα σας φτιάξουμε… Τραγέλαφος με τους “νοικιασμένους οπαδούς” στο Κατάρ [videos]

Όλα μπερδεύονται στο Κατάρ… Οπαδοί της εθνικής Ολλανδίας με κελεμπίες στο γήπεδο. EPA, Abedin Taherkenareh




Υπάρχουν αναφορές που δεν είναι ωστόσο επιβεβαιωμένες. Υπάρχουν φήμες, αλλά υπάρχουν και εικόνες και βίντεο.

Οι οπαδοί των εθνικών ομάδων που αγωνίζονται στο Μουντιάλ έφτασαν στο Κατάρ σε πολύ μειωμένους αριθμούς δημιουργώντας πρόβλημα στους διοργανωτές. Οι αρχικές προσδοκίες για ορδές φιλάθλων διαψεύστηκαν.

Oι καταγγελίες για την ανελευθερία του καθεστώτος, οι κάθε είδους απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τους οπαδούς που θέλουν να παραστούν στην διοργάνωση, αλλά και το μποϊκοτάζ στο οποίο κάλεσαν διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι ανά τον πλανήτη, έφεραν το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα.

Κι έτσι, κάτι πρωτοφανές βρίσκεται σε εξέλιξη:

Η “ενοικίαση” οπαδών είναι η “τάση” του Μουντιάλ σύμφωνα με videos που κάνουν τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου. Οι περισσότεροι  είναι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών του Κατάρ.

 

 

Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με διάφορα δημοσιογραφικά μέσα ανά τον πλανήτη να κάνουν λόγο για «πληρωμένους οπαδούς» που προσέλαβε το καθεστώς προκειμένου να δημιουργηθεί μια  ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα αντάξια ενός Μουντιάλ.

 

Όπως αποκάλυψε το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, El Mundo, οι φίλαθλοι των εθνικών ομάδων του Μουντιάλ που τριγυρνούν στο Κατάρ δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολίτες γειτονικών χωρών που απλώς υποδύονται τους οπαδούς έναντι αμοιβής.

Μάλιστα κάποιες αναφορές θέλουν τους “πληρωμένους οπαδούς” να είναι κάποιοι από τους εργάτες που δούλεψαν στη χώρα για την κατασκευή όλων αυτών των γηπέδων.

Συγκλόνισαν οι παίκτες του Ιράν: Παρέμειναν σιωπηλοί στον εθνικό τους ύμνo

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: