“Κάρφος στο μάτι” της Αγκυρας τα γερμανικά τεθωρακισμένα στον Εβρο: Τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται σε Μητσοτάκη-Σολτς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Olaf Scholz ,κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται στον Έλληνα πρωθυπουργό με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η Hurriyet αναφέρει: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις από τον Μητσοτάκη για την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ισχυρίστηκε πως ο Ερντογάν δηλητηριάζει τον λαό του με ψέματα και πως τα νησιά δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία.»

Σε ανάλογο πνεύμα, η Sabah γράφει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Κατηγόρησε την Τουρκία στη Γερμανία. Ο Γερμανός Καγκελάριος τους υποστήριξε.»

Ενώ σύμφωνα με την Milliyet, «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Τα Γερμανικά άρματα μάχης πάνε στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα γερμανικά τεθωρακισμένα θα μεταφερθούν στα σύνορα με την Τουρκία καθώς όπως δήλωσε εκεί είναι απαραίτητα».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr
Ελλάδα Τουρκία

Μικρό παράθυρο για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Μητσοτάκης «πάντα ανοικτό» – Σολτς «Θα στηρίξουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: