Απέραντη διαφθορά, αλλά μείναμε να ενοχλούμαστε οι …γραφικοί: Το «τετράγωνο της απόλυτης παρανομίας» στο κέντρο της Αθήνας, η σύγκρουση κορυφής στη Λευκωσία

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύεται επίτηδες στο θέμα της διαφθοράς… Ένα σπουργίτι ψάχνει για τροφή στην παραλία του Ναυπλίου, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Στη Λευκωσία διεξάγεται ένας πόλεμος μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή. Στο μέσο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμβρόντητοι οι πολίτες παρακολουθούν το πολύ άσχημο θέαμα.

Πολύ λίγοι ομολογούν την αλήθεια. Ότι ο καυγάς γίνεται για τη διαφθορά. Γιατί; Στο νησί κυριαρχούν οι φήμες ότι η Γενική Εισαγγελία συγκαλύπτει, αντί να αποκαλύπτει και να τιμωρεί. Από την άλλη λένε πως ο Γενικός Ελεγκτής δίνει μάχη για να αποκαλύψει τους διεφθαρμένους.

Αν όντως το κάνει, χωρίς να ενδιαφέρεται για πρόσωπα και πράγματα, ειδικά για τους ισχυρούς, του στέλνω απλόχερα τα συγχαρητήρια μου.

Επανέρχομαι, όπως θα έχουν καταλάβει οι αναγνώστες, στο θέμα της διαφθοράς, διότι πλέον δεν πάει άλλο. Ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ελλάδα. Όπου και να περπατήσεις στην Αθήνα, ιδιαίτερα στο «τετράγωνο της απόλυτης παρανομίας», ακούς για τη διαφθορά. Με ονόματα και διευθύνσεις. Συναγελάζονται όλοι με όλους και στο μέσο οι δικαστές βλέπουν τα …τρένα να περνούν!

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Πολιτικοί, οικονομικοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες, και βεβαίως οι απαραίτητοι «πασπαρτού», οι δημοσιογράφοι. Είναι αυτό που λέει η σχετική διαφήμιση: Πάνε με όλα…

  • Λίγοι έμειναν να υπηρετούν την αλήθεια. Οι πολλοί δεν σέβονται τη δεοντολογία, και αυτό που αναφέρω δεν είναι μία αποκάλυψη. Είναι γνωστό. Οι μετρήσεις των ξένων δημοσιογραφικών οργανώσεων για την Ελλάδα είναι καταθλιπτικές και προκαλούν θυμό.

Το κράτος είναι το ίδιο διεφθαρμένο. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δαμάσει τη διαφθορά και στο τέλος γίνεται ένα με αυτήν. Πιστεύω ότι όποιος Πρωθυπουργός προσπαθήσει πραγματικά θα έχει αποτελέσματα. Πρέπει να σπάσει το σύστημα. Αλλά πως να σπάσει όταν ακόμα και υπουργοί έχουν ανοιχτά τα δικηγορικά τους γραφεία, ας πούμε. Και ο κάθε παράνομος γνωρίζει που να πάει και ποιον να βρει.

Αν δεν πας με τον παραπάνω τρόπο, το σύστημα θα σε στείλει στους εισαγγελείς. Σε μία περίπτωση που γνωρίζω άλλαξαν ήδη 7 εισαγγελείς. Γιατί; Είτε διότι η υπόθεση καίει -που πραγματικά είναι λάβα ηφαιστείου- είτε διότι οι εισαγγελείς αρνούνται να υποστηρίξουν ατά που απαιτεί η μαφία.

Βεβαίως η «θυγατέρα» Κύπρος είναι εικόνα και ομοίωση της «μητέρας» Ελλάδας. Σε όλες τις απατεωνιές πάνε μαζί. Όταν πρόκειται για την ευημερία του ελληνικού και του κυπριακού λαού, σφυρίζουν αδιάφορα.

  • Με προβληματίζει πολύ το θέμα του φυσικού αερίου. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνη την ευλογημένη(;) μέρα που μας ανακοίνωσαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανακάλυψε ενέργεια στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).

Είναι θέμα ανικανότητας ότι δεν μύρισαν οι πολίτες ούτε φυσικό, ούτε αέριο; Ή είναι θέμα διαφθοράς; Οι άνθρωποι των ξένων ενεργειακών κολοσσών έχουν πιάσει στα στόματά τους συγκεκριμένους αξιωματούχους.

Πάνε και έρχονται οι φήμες για προσωπικά συμφέροντα. Και δεν είναι μόνο αυτό; Είναι και η ηλεκτρική διασύνδεση. Άλλο μέγα πρόβλημα εκεί. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Αν όντως αυτά τα έργα, θα προσφέρουν στον πολίτη, θα μειώσουν τα έξοδα για το οικογενειακό καλάθι, γιατί τρεις κυβερνήσεις από τον Δημήτρη Χριστόφια, τον Νίκο Αναστασιάδη και τώρα τον Νίκο Χριστοδουλίδη, κωλυσιεργούν; Αρχίζω να πείθομαι ότι πάλι σταματά τα πάντα όλα η διαφθορά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θα σας αφηγηθώ μία προσωπική εμπειρία, για την οποία πολύ σύντομα θα γράψουμε με ονόματα. Τον Απρίλιο του 2022 λαμβάνουμε καταγγελίες ότι στα τελωνεία, ειδικά οι ομογενείς, δεινοπαθούν για να εκτελωνίσουν τα αυτοκίνητα τους. Ένας εκ των επιχειρηματιών δεν φοβάται, τολμά και προχωρά σε φοβερές καταγγελίες ονομαστικά.

Η δημοσιογραφική ομάδα αποφασίζει να κάνει αυτό που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο. Προχωρεί η ίδια σε καταγγελία στις αρχές. Πέρασαν δύο χρόνια και αυτές τις μέρες περιμένουμε το πόρισμα. Μακάρι…

  • Στο μεταξύ άρχιζαν να έρχονται νέα και νέα στοιχεία. Ομιλούμε για φρικτά πράγματα. Δεν πληρώνεις τη μαφία; Σε εκδικείται και σου προσάπτει κατηγορίες με τις οποίες δεν έχεις καμία σχέση. Μόνο και μόνο επειδή αρνήθηκες να τους πληρώσει.

Ερωτώ: Πως θα πάει μπροστά η Ελλάδα; Πως θα πάει μπροστά η Κύπρος, που είναι και ημικατεχόμενη Πατρίδα; Μπορούν να ελπίζουν οι Έλληνες και Κύπριοι πολίτες; Αδυνατώ πλέον να απαντήσω αυτό το ερώτημα… Και το γνωρίζω ότι μας χαρακτηρίζουν γραφικούς όσους ασχολούμαστε με τη διαφθορά… Αλλά καλύτερα γραφικός παρά διεφθαρμένος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η υπόθεση του ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, έχει ενοχλήσει αφάνταστα την κατοχική δύναμη, η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να την ακυρώσει και δεν τα καταφέρνει. Αφού έφαγαν τα μούτρα τους με τους Αμερικάνους, οι οποίοι τους απάντησαν στο επίπεδο του Αμερικανού υπουργού, Άντονι Μπλίνκεν ότι ο διάδρομος θα παραμείνει ανοικτός, οι Τούρκοι απευθύνθηκαν στους άβουλους της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών. Δεν υπάρχουν πιο φιλότουρκοι γραφειοκράτες από αυτούς. Αναγκάστηκαν, βέβαια, με χίλια ζόρια, να μιλήσουν θετικά για την κυπριακή πρωτοβουλία. Στην έδρα του ΟΗΕ, δρα πάντοτε αποτελεσματικά η Πρέσβειρα κ. Μαρία Μιχαήλ και οι συνεργάτριες και οι συνεργάτες της στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία. Μπράβο. Και συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα στη Λευκωσία, από τον κ. Κόμπο μέχρι τον τελευταίο διπλωμάτη, που υλοποίησαν την ιδέα για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους άμοιρους Παλαιστίνιους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Είναι αλήθεια ότι ο φόβος των εθνικιστών του ΕΛΑΜ, προκαλεί τρόμο σε όλα τα κόμματα, και αυτό είναι τραγικό. Το συγκεκριμένο κόμμα, που ξεκίνησε ως «αδελφάκι» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και κατάλαβε νωρίς πως έπρεπε να κατεβάσει τους τόνους για να παραμείνει στον πολιτικό «αφρό», έκτισε το αφήγημα του πάνω στα τραγικά λάθη του διεφθαρμένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος, το Μεταναστευτικό και γενικά τα λάθη της κυπριακής Ελίτ, που εκμεταλλεύεται και απομυζά το λαό. Πραγματικά με φοβίζει το ποσοστό που θα λάβουν οι εθνικιστές, σύμφωνα με τις κρυφές δημοσκοπήσεις…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Του κάνουν καψόνι του ισλαμιστή Ερντογάν οι Αμερικανοί, αλλά στο τέλος θα του δώσουν το πολυπόθητο «δώρο»; Έχει και η υψηλή πολιτική και διπλωματία την πλάκα της… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: