Εντυπωσιακή εξέλιξη: Οι Βρυξέλλες επιθυμούν καλύτερο έλεγχο της συγκέντρωσης των μέσων ενημέρωσης

Το σήμα του παλιου MEGA, που κυριάρχησε για 26 χρόνια στην τηλεοπτική αγορά




Η εφημερίδα La Tribune (μέσω του Reuters) δημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο “Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αυστηροποιήσει τους κανόνες για τους ομίλους μέσων ενημέρωσης που θέλουν να εξαγοράσουν έναν μικρότερο ανταγωνιστή τους”, ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός των μέσων ενημέρωσης και να προστατευθεί η ανεξαρτησία της σύνταξης.

Αυτό προκύπτει από σχέδιο νόμου που περιήλθε στο πρακτορείο Reuters.

Η ιστοσελίδα μας σημειώνει ότι μία εκ των περιπτώσεων στην Ε.Ε. όπου επιχειρηματίες ελέγχουν τα ΜΜΕ είναι η Ελλάδα. Δυστυχώς η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ευρωπαϊκός Νόμος για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Media Freedom Act), τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα, συντάχθηκε εν μέσω αυξανόμενων απειλών για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης, ιδίως σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία.

Οι κανόνες της νέας οδηγίας θα ισχύουν για τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, καθώς και για τους πολύ μεγάλους διαδικτυακούς ιστότοπους ανταλλαγής ειδήσεων και βίντεο.

Το σχέδιο της οδηγίας, καλεί τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν κατά πόσον μια προτεινόμενη συγχώνευση στον τομέα του Τύπου θα επιτρέψει στα μέσα ενημέρωσης που προσφέρουν διαφορετικό περιεχόμενο να

ΠΗΓΗ: La Tribune (Reuters) – L’UE veut mieux contrôler la concentration dans les medias

Για αύξηση εισροών κεφαλαίων αγνώστου προελεύσεως στην Τουρκία, ομιλεί το Bloomberg: Ο Ερντογάν προφανώς σπάει το εμπάργκο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: