Ανθελληνικό, αλλά και …αντι-νατοϊκό παραλήρημα των απογόνων του Αττίλα: “Η Τουρκία αναγκάζεται να κάνει πόλεμο”, το μήνυμα τους!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Με τίτλο «Η Ελλάδα, η οποία στηρίζεται υπερβολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα καταλήξει σε καταστροφή» και σχετικό υπότιτλο «Η Τουρκία αναγκάζεται να κάνει πόλεμο» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική ευρείας ευρείας κυκλοφορίας Sabah άρθρο γνώμης του “σημαίνοντος” φιλοκυβερνητικού αρθρογράφου Mehmet Barlas.

Αναφέρει μεταξύ των άλλων:

“‘Βρισκόμαστε σε τόσο περίεργα διλήμματα. Το γεγονός ότι ο κύριος σύμμαχός μας και εταίρος μας στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, υποκινούν την Ελλάδα, τροφοδοτούν το PKK και παίρνουν υπό την προστασία τους τη FETÖ είναι μερικά ακόμη γεγονότα που μας μπερδεύουν.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Τουρκία εξαναγκάζεται σε πόλεμο με την Ελλάδα, όπως η Ρωσία εξαναγκάστηκε σε πόλεμο με την Ουκρανία. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τη νοοτροπία της τουρκικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Erdoğan” θα υπέθεταν ότι ένας τέτοιος πόλεμος αποκλείεται. Αλλά δεν μπορεί να προβλεφθεί για πόσο καιρό ακόμα η Ελλάδα θα συνεχίσει τις προκλήσεις της μέσω της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, μερικές χιλιάδες βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες ιστορικά θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία, θα βρεθούν σίγουρα στην επικαιρότητα.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία χρησιμοποιώντας αυτά τα νησιά μπορεί να ενισχύσει την παρουσία της στο Αιγαίο. Γνωρίζουμε ότι καμία από τις χώρες στις οποίες η Αμερική έχει εισέλθει για να «βοηθήσει ή να απελευθερώσει!» δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία της αλώβητη’.

Με τίτλο «Τι κάνει το ΝΑΤΟ και τι δεν κάνει;» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Milliyet άρθρο γνώμης του Abdullah Karakuş όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει:

‘Όλοι γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από την Ελλάδα. Η Ελλάδα ήρθε σε αυτά τα παιχνίδια πριν από 100 χρόνια και ρίχτηκε στη θάλασσα. Μήπως σημαντικές χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην Τουρκία; Θέλουν να πουν «αποχωρήστε από τη Μεσόγειο, μην ψάχνετε για φυσικό αέριο, μην θέλετε ειρήνη στη Συρία»;

Φαίνεται ότι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιά στην Τουρκία προκαλώντας της ανησυχία και εμποδίζοντάς την να αναπτυχθεί. Αλλά οι προσπάθειες αυτές είναι μάταιες. Επειδή η Τουρκία δεν θα ξεστρατίσει από τον σωστό δρόμο.

Ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan εδώ και λίγες ημέρες δίνει σαφή μηνύματα προς την Ελλάδα και όσους βρίσκονται πίσω από αυτήν. Ας υπογραμμίσουμε τα λόγια του Erdoğan «η αναπτυσσόμενη Τουρκία δεν θα εμποδιστεί»’.

Με τίτλο «Σωστά, ο Atatürk είχε ρίξει στη θάλασσα και το ΝΑΤΟ» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Milliyet άρθρο γνώμης του Özay Şendir όπου, μεταξυ άλλων, διατυπώνονται ποικίλοι ανυπόστατοι και προσβλητικοί ισχυρισμοί εναντίον της Ελλάδας.

Τους παραθέτουμε κάτωθι αυτούσιους για να γνωρίζουν οι Έλληνες με ποιους έχουμε να κάνουμε:

Το ΝΑΤΟ διέγραψε την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εορτασμό της ‘Ημέρας της Νίκης’ στις 30 Αυγούστου μετά τις αντιδράσεις της Ελλάδας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των λυγμών της Αθήνας ότι «Πώς μπορείτε να γιορτάζετε τη νίκη που κατακτήθηκε εναντίον μας;».

Το ίδιο ΝΑΤΟ, το οποίο διέγραψε το μήνυμα με το οποίο ευχήθηκε στην Τουρκία, γιόρτασε επίσης την 200ή επέτειο της Ελλάδας πέρυσι.

Η ‘εξέγερση της Πελοποννήσου’ της 25ης Μαρτίου, την οποία η Ελλάδα γιορτάζει ως Ημέρα Ανεξαρτησίας της, ξεκίνησε επίσης κατά των Οθωμανών.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, το ΝΑΤΟ θα πρέπει επίσης να διαγράψει αυτή την ανάρτηση.

Επιπλέον, στην Πελοπόννησο, όπου ξεκίνησε η ‘εξέγερση’, περίπου 35 χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, χωρίς να γίνει διάκριση μεταξύ παιδιών, γυναικών και ανδρών. Υπάρχουν ελληνικές πηγές που αναφέρουν ότι ο έλληνας Διοικητής Πελοποννήσου Κολοκοτρώνης ντράπηκε για τη σφαγή που είδε όταν έφτασε στην Τρίπολη. Το ελληνικό κράτος κήρυξε εγκληματίες τις αφηνιασμένες συμμορίες που δεν υπάκουσαν στις διαταγές των διοικητών.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο διέγραψε το μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ευχήθηκε στην Τουρκία, θα πρέπει, με την ίδια λογική, να διαγράψει το μήνυμά του με το οποίο συνεχάρη την Ελλάδα.

Αλλά δεν θα το διαγράψουν, δεν μπορούν.

Για να εξηγήσουμε γιατί δεν θα το διαγράψουν, είναι απαραίτητο να γράψουμε το σχέδιο εισβολής του Διοικητή Μεσογείου της Βρετανίας Calthorpe, ο οποίος είχε φτάσει στη Σμύρνη στις 13 Μαΐου.

Ο Βρετανός Ναύαρχος είχε στείλει τις γαλλικές δυνάμεις στα ανατολικά του Κόλπου, τους Ιταλούς στη χερσόνησο Καραμπουρούν και τους Βρετανούς στην Δρυμούσσα. Οι ΗΠΑ ήταν επίσης στο προσκήνιο, το USS Arizona και τρία πολεμικά πλοία βοήθησαν αρχικά τους Έλληνες να αποβιβαστούν στη Σμύρνη και στη συνέχεια βομβάρδισαν την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα για να υποστηρίξουν τις ‘συμμορίες’ των Ρωμιών.

Είναι αλήθεια ότι ο Mustafa Kemal Atatürk έριξε στη θάλασσα όχι μόνο τον ελληνικό στρατό που χρησιμοποιήσατε για να καταλάβετε την Ανατολία στη Διάσκεψη των Παρισίων, αλλά κι όλους εσάς που είχατε ρόλο στην κατάληψη της Σμύρνης.

Η Σμύρνη παραμένει στη θέση της, είτε έρχεστε εδώ ως τουρίστες είτε ως εχθρός, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει, και πάλι θα κολυμπάτε στη θάλασσά μας και θα φεύγετε. […]

Το Bloomberg πολύ ορθά χαρακτηρίζει “προκλητική ενέργεια” το “πέταγμα” του Χουλουσί Ακάρ, με F-16, πάνω από το Αιγαίο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: