Παραγκωνισμένος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού: Έξαλλος ο Πούτιν ενημερώνεται απευθείας από τους επιχειρησιακούς διοικητές

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. EPA, MICHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL




Έξι μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία υποτίθεται πως θα’ ταν ένας περίπατος λίγων ημερών μέχρι το Κίεβο και την ανατροπή του Ζελένσκι, το Κρεμλίνο βλέπει ακόμη τις δυνάμεις του να αγωνίζονται να επικρατήσουν στα μέτωπα και να παρουσιάσουν μια σημαντική νίκη που να επιβραβεύει την απόφαση του Πούτιν για την ένοπλη “αποναζιστοποίηση” της Ουκρανίας.

Η τροπή που πήρε ο πόλεμος – τον οποίο επιμένει να αποκαλεί απλώς… “ειδική επιχείρηση” η προπαγάνδα του Κρεμλίνου – και οι βαλτωμένες επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει ως φαίνεται σε υψηλότατα επίπεδα την δυσαρέσκεια του Πούτιν έναντι του υπουργού του επί της Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ενημέρωση το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επικαλούμενο πληροφορίες των υπηρεσιών του, ο Σοϊγκού στην ουσία έχει παραγκωνιστεί πλήρως, με αποτέλεσμα η ενημέρωση του αφεντικού του Κρεμλίνου να γίνεται απ’ ευθείας από τους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων χωρίς την διαμεσολάβηση του υπουργού Άμυνας.

  • Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου «παραγκωνίζεται» εντός της ηγεσίας της χώρας, με τους επιχειρησιακούς διοικητές να ενημερώνουν τώρα απευθείας τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοινωθέν του το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD). 

Στην καθημερινή ενημέρωση πληροφοριών του, το υπουργείο αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στα «προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία» στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Προσθέτει δε ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες “φαίνεται να γελοιοποιούν τακτικά” τον Σόιγκου για την “αναποτελεσματική και “αόρατη” ηγεσία του” καθώς η ρωσική πρόοδος στην Ουκρανία έχει σταματήσει.

Πριν γίνει υπουργός Άμυνας της χώρας, ο Σόιγκου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον κατασκευαστικό τομέα και στο Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, υπενθυμίζει το Υπουργείο Άμυνας του ΗΒ, λέγοντας ότι «πιθανότατα πάλεψε πολύ καιρό να ξεπεράσει τη φήμη του ως στερούμενου ουσιαστικής στρατιωτικής εμπειρίας».

Πάντως, ο Σόιγκου από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής εμφανιζόταν να συγκεντρώνει πάνω του την οργή του Πούτιν, καθώς επισημαίνονταν ακόμη και από ρωσικά μέσα η απουσία του είτε από συσκέψεις στο Κρεμλίνο είτε από δημόσιες εκδηλώσεις.

Επίσης, κάποια στιγμή έγινε γνωστό – με πληροφορίες από το Κρεμλίνο- ότι ο Σόιγκου υπέστη καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι η Μόσχα κοινοποίησε βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο Πούτιν να συνομιλεί με μέλη του επιτελείου του παρόντος του Σόιγκου. Ήταν οι μέρες που είχαν φουντώσει οι φήμες για “αποκεφαλισμό” του υπουργού Άμυνας καθώς ήταν απλώς εξαφανισμένος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εκείνο το βίντεο αποδείχθηκε ύστερα από ανάλυση δυτικών μέσων ότι ήταν “φτιαχτό” κι η εικόνα του Σόιγκου δεν ήταν “live” αλλά είχε προστεθεί από άλλη βιντεοδιάσκεψη προκειμένου να διασκεδαστούν οι φήμες για την δυσαρέσκεια του Πούτιν απέναντί του και για ενδεχόμενο “αποκεφαλισμό” του.

Τώρα, οι πληροφορίες λένε πως το “επεισόδιο Σόιγκου” συνεχίζεται με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας να γίνεται το “μαύρο πρόβατο” της αποτυχημένης εκστρατείας του Πούτιν.

Με πληροφορίες από Sky News

Mε έμφραγμα ο “εξαφανισμένος” υπουργός Άμυνας, λένε οι Ουκρανοί: Κατασκευασμένο το βίντεο του Κρεμλίνου [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: