Mε έμφραγμα ο “εξαφανισμένος” υπουργός Άμυνας, λένε οι Ουκρανοί: Κατασκευασμένο το βίντεο του Κρεμλίνου [photos, video]

File Photo: O Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Σεεργκέι Σοϊγκού σε παλιότερο στιγμιότυπο. EPA, MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT




Σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης υποστήριξε σήμερα ότιο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπέστη καρδιακή προσβολή αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν του απέδωσε την ευθύνη για το γεγονός ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν επέτυχε τους στόχους της.

Ο Άντον Γκεραστσένκο, ο οποίος εργάζεται στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, έγραψε στο Facebook ότι ο Σόιγκου -ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου- υπέστη το καρδιακό επεισόδιο μετά από σύγκρουση με τον Πούτιν.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει τον Σόιγκου σε βιντεοκλήση με τον Πούτιν στις 24 Μαρτίου. 

Ωστόσο, το βίντεο θεωρείται ένα απλό αποτέλεσμα μοντάζ καθώς μια πιο προσεκτική ανάλυσή του αμφισβητεί σαφώς την παρουσία του Σόιγκου στην τηλεδιάσκεψη…

  • Λίγες ώρες μετά τα όσα υποστήριξε ο Ουκρανός αξιωματούχος το Κρεμλίνο παρουσίασε και νέο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Σοϊγκού να προδρεύει συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων… Τα πλάνα πάντως δεν έφεραν ένδειξη ημερομηνίας.

Ο Γκεραστσένκο έγραψε: «Το έμφραγμα του Σόιγκου συνέβη μετά από μια σκληρή κατηγορία από τον Πούτιν για πλήρη αποτυχία της εισβολής στην Ουκρανία».     

Στο πλάνα που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μια εικόνα του Σόιγκου εμφανίζεται μυστηριωδώς στην επάνω αριστερή γωνία μιας διαχωρισμένης οθόνης βίντεο που έχει στηθεί μπροστά από τον Πούτιν καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος απευθυνεται στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Στιγμές πριν εμφανιστεί η εικόνα του Σόιγκου, η οθόνη του είναι μαύρη και η εικόνα τρέμει για λίγα δευτερόλεπτα – παρόλο που όλοι οι άλλοι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθαρά στην οθόνη από την αρχή της βιντεο-κλήσης. 

  • Το κλιπ που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο δεν περιείχε ήχο ούτε έδειχνε τον Σόιγκου να μιλάει. Ωστόσο, είναι σαφές ότι αποσκοπούσε στην διάψευση των φημών, καθώς ο φακός “ζουμάρει” στην εικόνα του Σόιγκου χωρίς προφανής λόγο..

Το “παράθυρο” του Σόιγκου πάνω αριστερά πριν την εμφάνιση του “μπροστά” στον Πουτιν:

 

Το Κρεμλίνο θεωρείται ότι χρησιμοποίησε παλιά πλάνα και φωτογραφίες του Σόιγκου στην τηλεόραση μετά την εξαφάνισή του από τη δημόσια θέα.

Οι φήμες για την ‘ασθένεια” ή την “εξαφάνιση” του Σόιγκου συνέπεσε με αναφορές των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών αλλά και δυτικών αναλυτών ότι ο Πούτιν έχει ξεκινήσει “κυνήγι μαγισσών” στον στενό κύκλο των συνεργατών του καθώς συνειδητοποίησε ότι ΗΠΑ και Βρετανία υπήρξαν δέκτες διαρροών και γνώριζαν τα στρατιωτικά του σχέδια στην Ουκρανία.

Οταν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε για το πού βρίσκεται ο Σόιγκου, είπε ότι είναι ευνόητο πως ο υπουργός Άμυνας αφιερώνει λιγότερο χρόνο στις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά στο μυαλό του αυτή τη στιγμή. Μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Τώρα δεν είναι πραγματικά η ώρα για δραστηριότητα στα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Πεσκόφ.

Τελευταία επίσημη αναφορά του Κρεμλίνου στον Σόιγκου έγινε στις 18 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε  στον ιστότοπο του Κρεμλίνου ότι ο υπουργός Άμυνας και ο Πούτιν είχαν συζήτηση για την «πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία» με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ωστόσο, βίντεο και φωτογραφίες δεν παρουσιάστηκαν.

Επικαλούμενο πηγές του περιβάλλοντος Σόιγου το πρακτορείο ερευνητικής δημοσιογραφίας Afentstvo είχε μεταδώσει ότι ο υπουργός Άμυνας δεν είναι καλά στην υγεία του και συγκεκριμένα ότι εμφάνισε καρδιακά προβλήματα.

Και νέο βίντεο με τον Σοϊγκου

Βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας,  δείχνει τον Σοϊγκού να προεδρεύει μιας σύσκεψης για τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της Ρωσίας.

Τα πλάνα δεν φέρουν ημερομηνία, όμως – όπως αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεια ειδήσεων – ο υπουργός αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 25 Μαρτίου…

Στο βίντεο ο Σοϊγκου διαβεβαιώνει πως οι παραγγελίες προμήθειας σε εξοπλισμούς γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα» λόγω των διεθνών κυρώσεων .

To βίντεο με το οποίο “απαντά” το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:

 

 

Με πληροφορίες από ΑFP/Reuters/ Daily Mail

Ξεκίνησε κυνήγι προδοτών στον στενό κύκλο του Πούτιν: Άφαντος ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: