Με έκπτωση στην Κίνα εξάγει αστρονομικές ποσότητες χρυσού της Ρωσίας ο Πούτιν: Μετά το κλείσιμο των δυτικών αγορών

File Photo Ράβδοι χρυσού via pixabay.com




Η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές χρυσού στην Κίνα καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις έκλεισαν τις αγορές τους στο πολύτιμο μέταλλο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μετέδωσε ο ρωσικός ιστότοπος ενημέρωσης RBC σήμερα Παρασκευή επικαλούμενο στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

  • Η Κίνα εισήγαγε ρωσικό χρυσό αξίας 108,8 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο — αύξηση 750% από τον Ιούνιο και αύξηση 4.800% από τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Εμπειρογνώμονες της αγοράς που μίλησαν στο RBC είπαν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο με περισσότερους από 300 τόνους ετησίως, πωλεί επί του παρόντος τον χρυσό της στην Κίνα με έκπτωση έως και 30%.

Άλλοι ειδικοί ανέφεραν ότι η Κίνα, ένας από τους κορυφαίους αγοραστές χρυσού στον κόσμο, μπορεί να είναι μόνο ένας από τους πολλούς σημαντικούς νέους προορισμούς για τον ρωσικό χρυσό στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία δεν έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού το 2022, κατονομάστηκαν από τους ειδικούς ως κεντρικός κόμβος για την απόκρυψη της χώρας προέλευσης του πολύτιμου μετάλλου.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Ιαπωνία απαγόρευσαν τις εξαγωγές ρωσικού χρυσού τον Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελβετία, ένας σημαντικός κόμβος χρυσού με παραδοσιακά ουδέτερη στάση, ακολούθησαν το παράδειγμα τον περασμένο μήνα. 

Η RBC ανέφερε ότι τα κινεζικά τελωνειακά δεδομένα ήταν το πρώτο στοιχείο που αποκαλύπτει πώς οι ρωσικές εξαγωγές χρυσού επαναδρομολογούνται προς τα ανατολικά.

Η Ρωσία κράτησε μυστικά τα τελωνειακά της στοιχεία νωρίτερα φέτος, αφού οι δυτικές κυρώσεις για την εισβολή της στην Ουκρανία προκάλεσαν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας; ρωτά ο Economist: Τί διδάσκει το ουκρανικό για τις συγκρούσεις του 21ου αιώνα;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: