Κυβερνοπόλεμος Κίνας-Ταϊβάν: Οι Anonymous χάκαραν ιστότοπο της Κινεζικής κυβέρνησης καλωσορίζοντας την Πελόζι στην Ταϊβάν

File photo Χακτιβιστής των Anonymous pixabay.com




Μέλη της αποκεντρωμένης ομάδας χακτιβιστών Anonymous εισέβαλαν σε ιστότοπο της κινεζικής κυβέρνησης στο Χεϊλονγκτζιάνγκ, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν και επικρίνοντας το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) την Τετάρτη.

Οι Anonymous εισέβαλαν στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας Επιστημονικής Κοινότητας της Εταιρείας Heilongjiang της Κίνας, σύμφωνα με το Taiwan News, αντικαθιστώντας το περιεχόμενο του ιστότοπου με τη δική τους σελίδα HTML.

Η χακαρισμένη έκδοση περιελάμβανε τις λέξεις “Taiwan Numbah Wan”, το έμβλημα της εθνικής σημαίας της Ταϊβάν, και τον ύμνο, φωτογραφίες της Πελόζι και του προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν και τις λέξεις “Η Ταϊβάν καλωσορίζει την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι” καθώς και πολλά χτυπήματα κατά του ΚΚΚ.

Το κείμενο στην κορυφή του ιστότοπου, “Taiwan Numbah Wan!” αναφέρεται σε ένα απόφθεγμα που ειπώθηκε από τον streamer βιντεοπαιχνιδιών AngryPug ότι ανταγωνίζεται τον Κινέζο streamer Em0 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο παιχνίδι H1Z1 το 2015.

Το συγκρότημα ενσωμάτωσε ακόμη και το μουσικό βίντεο για το “Fragile”, ένα τραγούδι Mandopop που τραγούδησε ο Μαλαισιανός ράπερ Namewee (黄明志) και η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Kimberley Chen (陳芳語) με έδρα την Ταϊβάν (陳芳語) ως προφανή βολή στην κινεζική αντίδραση στην επίσκεψη.

Το βίντεο είναι γεμάτο σάτιρα που απευθύνεται στο ΚΚΚ, ξεκινώντας με την εκτεταμένη χρήση του ροζ χρώματος για να συμβολίσει τους τζινγκοϊστικούς Κινέζους υπηκόους που αναφέρονται ως «μικρά ροζγουρούνια » (小粉紅) και φτάνοντας σε ένα γιγάντιο, αδέξιο πάντα.

Η παραμόρφωση μαζί με τον ίδιο τον ιστότοπο έχουν τεθεί γρήγορα εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, μια αρχειοθετημένη έκδοση στο Wayback Machine του Internet Archive εξακολουθεί να δείχνει την κατάσταση του ιστότοπου κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Κυβερνοεπίθεση στην Ταϊβάν

Η σελίδα αναφέρει ότι το χακάρισμα είναι “αντίποινα για τις επιθέσεις DDoS που πραγματοποιήθηκαν στον προεδρικό ιστότοπο της Ταϊβάν” την Τρίτη, δηλώνοντας περαιτέρω ότι “Αλήθεια, υπάρχει μία Κίνα, αλλά η Ταϊβάν είναι η πραγματική Κίνα ενώ η δική σας είναι απλώς μια απομίμηση ευθέως εκτός από wish.com.”

Η πρόσβαση στον ιστότοπο αποκαταστάθηκε μέσα σε περίπου 20 λεπτά από την επίθεση, ανέφερε το προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν σε δήλωση την Τρίτη. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Ταϊβάν παρακολουθούσαν την κατάσταση ενόψει του «πληροφοριακού πολέμου», πρόσθεσε αργότερα ένας εκπρόσωπος.

Ένας ιστότοπος κυβερνητικής πύλης και ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν τέθηκαν επίσης προσωρινά εκτός σύνδεσης την Τρίτη.

Αρκετά καταστήματα ψιλικών και κυβερνητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ταϊβάν είδαν την ψηφιακή τους σήμανση να παραβιάζεται με μηνύματα που συκοφαντούν την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, την Τετάρτη, σύμφωνα με το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών της Ταϊβάν (CIB).

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι τα περιστατικά ήταν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από άγνωστες διευθύνσεις Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP), δήλωσε η CIB, προσθέτοντας ότι συλλέγει περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσει την προέλευση των επιθέσεων.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μηνύματα ψηφιακών δελτίων που έγραφαν “War monger Pelosi, φύγε από την Ταϊβάν” εμφανίστηκαν σε ορισμένα υποκαταστήματα της αλυσίδας καταστημάτων 7-Eleven, τα οποία ο χειριστής είπε ότι προέρχονταν εκτός του συστήματός του, σύμφωνα με το Focus Taiwan.

Εν τω μεταξύ, στον σταθμό Xinzuoying της Διοίκησης Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν (TRA’s) στο Kaohsiung, υπήρχε ένα δελτίο που αποκαλούσε την Πελόζι «μια γριά μάγισσα».

Η Κίνα χακαρίστηκε και στο παρελθόν 

Στις 14 Ιανουαρίου, οι Anonymous εισέβαλαν στο www.polar.org.cn, έναν ιστότοπο της κινεζικής κυβέρνησης που συνδέεται με το Polar Research Institute of China, θυγατρική του Υπουργείου Φυσικών Πόρων της χώρας, σύμφωνα με τα Taiwan News.

Οι hacktivists δημιούργησαν μια σελίδα κάτω από την ενότητα “projects” του ιστότοπου με τίτλο “We are Anonymous!” Κάτω από τη “λεπτομερή περιγραφή”, εμφανίστηκε το λογότυπο των Anonymous, ακολουθούμενο από το “Taiwan Numbah Wan!” μιμίδιο.

Κάτω από το σύνθημα υπήρχε η εθνική σημαία της Ταϊβάν ακολουθούμενη από το εθνικό της έμβλημα. Η επόμενη σημαία που εμφανίστηκε ήταν οι μαύροι εννέα ακτίνες αστέρια και οι κίτρινοι δίσκοι που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Γουτσάνγκ στη σύγχρονη Ουχάν που ο Στρατός της Δημοκρατίας της Κίνας χρησιμοποιούσε ως πρότυπο από το 1911 έως το 1928.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η εθνική σημαία της Δημοκρατίας της Κίνας που χρησιμοποιήθηκε από το 1912 έως το 1928, αποτελούμενη από πέντε οριζόντιες λωρίδες, με κάθε χρώμα να αντιπροσωπεύει μια διαφορετική κύρια εθνική ομάδα στην Κίνα.

Ακολούθησε ένα βίντεο που έπαιζε τον εθνικό ύμνο της Ταϊβάν, το συγκρότημα στη συνέχεια ενσωμάτωσε ξανά το μουσικό βίντεο για το “Fragile”.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post 
Ελλάδα Αθήνα 

Έκρηξη ηφαιστείου και ποτάμι λάβας στην Ισλανδία: 40 χλμ από το Ρέικιαβικ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: