Ο Δένδιας συναντήθηκε με τους Χριστοδουλίδη, Μαυρογιάννη και Νεοφύτου: Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο Γιώργος Κολοκασίδης

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον νύν πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Φωτογραφία via υπουργείιο Εξωτερικών




Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, συνάντησε χθες τους τρεις κύριους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας που ξεχωρίζουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Όμως, η κίνηση του αυτή δυσαρέστησε τους άλλους υποψήφιους. Ο ανεξάρτητος Γιώργος Κολοκασίδης έκανε λόγο για παρέμβαση του Έλληνα υπουργού στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε χθες ξεχωριστά με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και τους ανεξάρτητους υποψήφιους Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Χριστοδουλίδη στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις από κανένα, έγινε όμως μία δημοσίευση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κοινή και για τους τρεις, από τον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Λευκωσία, συναντήθηκα με τους υποψηφίους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη», έγραψε, ο Νίκος Δένδιας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έκανε τρεις διαφορετικές αναρτήσεις για τις συναντήσεις του Νίκου Δένδια, συνοδεύοντας μία σύντομη λεζάντα στη φωτογραφία με τον κάθε υποψήφιο.

Από τον Δημοκρατικό Συναγερμό έγινε γνωστό ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου συζήτησε με τον κ. Δένδια για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς και το πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των διεθνών εξελίξεων όπως λαμβάνουν χώρα.

Ο κ. Νεοφύτου επαναβεβαίωσε με τον κ. Δένδια την άριστη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των δυο κυβερνήσεων αλλά και μεταξύ Δημοκρατικού Συναγερμού και Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνάντησε και αποχαιρέτησε τον φίλο του, τον φιλότουρκο Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: