Ο απολογισμός της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη: Ο Πούτιν σχεδίασε να διχάσει τη Δυτική Συμμαχία

FILE PHOTO: Spanish Prime Minister Pedro Sanchez (L), and his wife Begona Gomez (c) receive the President of the United States, Joe Biden (2-R), and his granddaughters upon their arrival at the dinner that the Spanish chief executive offered to heads of state and heads of government participating in the NATO summit in Madrid, Spain, 29 June 2022. EPA, Chema Moya




Η εφημερίδα New York Times δημοσιεύουν συλλογικό άρθρο των Steven Erlanger, Jim Tankersley, Michael D. Shear και  Alan Yuhas με τίτλο Biden Vows to Back Ukraine ‘as Long as It Takes’ Despite Economic Toll, στο οποίο επιχειρείται ένας απολογισμός της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Biden) υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς παρά το οικονομικό κόστος που προκαλείται στις παγκόσμιες αγορές και στα αμερικανικά νοικοκυριά, αναφέρουν εισαγωγικά οι αρθρογράφοι (…)

Σημειώνεται ότι στην Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης τα 30 μέλη της Συμμαχίας έκαναν το πρώτο βήμα για την είσοδο της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, επαναβεβαίωσαν την ενότητά τους στην στήριξη της Ουκρανίας και ενέκριναν σχέδια για ενίσχυση των δυνάμεων της Συμμαχίας στις χώρες της ανατολικής της πτέρυγας που βρίσκονται εγγύτερα σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Ολες αυτές οι αποφάσεις -που ελήφθησαν εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία-αναμένεται να ενδυναμώσουν την Συμμαχία και την ικανότητά της να υπεραμυνθεί των Βαλτικών χωρών.

Τονίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) αποσκοπούσε στο να κατακερματίσει το ΝΑΤΟ και να αποτρέψει την επέκτασή του. Όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Biden τον είχε προειδοποιήσει -πριν ξεκινήσει την εισβολή- ότι αν εισέβαλε στην Ουκρανία τότε « όχι μόνο το ΝΑΤΟ θα γινόταν ισχυρότερο, αλλά και περισσότερο ενωμένο και ότι οι ανα τον κόσμο Δημοκρατίες θα όρθωναν το ανάστημά τους εναντίον του επιτιθέμενου υπερασπιζόμενες την βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη» (…)

Επισημαίνεται ότι ο βαθμός υποστήριξης προς την Ουκρανία ποικίλει από χώρα σε χώρα με την ισχυρότερη να παρατηρείται σε χώρες με σχετική εμπειρία και βαθείς φόβους ρωσικής κυριαρχίας όπως η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, ενώ είναι χαμηλότερη και δυσκολότερο να διατηρηθεί σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ελλάδα (…)

ΠΗΓΗ: New York TimesBiden Vows to Back Ukraine ‘as Long as It Takes’ Despite Economic Toll

Η φοβερή αποκάλυψη των επιστολών του υποκριτή Μπόρις Τζόνσον στην Μελίνα Μερκούρη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: