Ο Ίλον Μασκ “παγώνει” την εξαγορά του Twitter: “Αγκάθι” οι ψεύτικοι λογαριασμοί

File photo: ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ. EPA/ALEXANDER BECHER *** Local Caption *** 56315886




Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του Twitter προσωρινά “παγώνει”, τουλάχιστον προσωρινά.

Με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter, αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μέχρις ότου εξακριβωθεί αν οι ψεύτικοι/ανεπιθύμητοι [fake/spam] λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγες ώρες αργότερα, και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Μασκ προέβη σε νέα δήλωση τονίζοντας ότι  «παραμένει προσηλωμένος» στην εξαγορά της Twitter.

 

Ανάμεσα στις πολλές εξαγγελίες του για την αγορά του Twitter, o Μασκ είχε αναφέρει ότι μια από τις προτεραιότητές του θα είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από ψεύτικους λογαριασμούς και spam bots.

  • «Η συμφωνία για το Twitter είναι προσωρινά σε αναμονή, εν αναμονή λεπτομερειών σχετικά με υπολογισμό που υποστηρίζει ότι οι λογαριασμοί spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν  πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών» γράφει συγκεκριμένα.Μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν 25%

Το Twitter ανέφερε σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών του κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους. Ο Μασκ εξετάζει τώρα αυτό το νούμερο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, εάν είτε το Twitter είτε ο Μασκ καταγγείλουν την συμφωνία, θα πρέπει να πληρώσουν στην άλλη πλευρά ένα τέλος τερματισμού 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Twitter Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Μασκ έχει εξασφαλίσει 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια από δανειοδότηση, ενώ παρέχει μία δέσμευση ιδίων κεφαλαίων για 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από BBC

O Έλον Μασκ δηλώνει έτοιμος να «υποδεχθεί» ξανά τον Τραμπ στο twitter

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: