Ακροαριστερή οργάνωση με ονομασία «Ομάδα Ηφαιστείου» ανέλαβε την ευθύνη για το σαμποτάζ στο γίγα-εργοστάσιο της Tesla

A View of the Tesla Gigafactory in Gruenheide near Berlin, Germany, 05 March 2024. Tesla confirms that production at the Tesla Gigafactory in Gruenheide has been stopped due to a blackout. Brandenburg’s Interior Minister Michael Stuebgen announced that, according to initial findings, ‘unknown perpetrators had set fire to a high-voltage pylon’. The fire had damaged the high-voltage line to such an extent that the power supply to the neighbouring villages and the Tesla plant had failed. EPA/FILIP SINGER




Μία ακροαριστερή γερμανική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το «σαμποτάζ» ηλεκτρικής εγκατάστασης που ανάγκασε την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Βερολίνου, σύμφωνα με μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

«Με την πράξη σαμποτάζ, θέσαμε ως στόχο να προκαλέσουμε το μεγαλύτερο δυνατό μπλακ άουτ στο γιγα-εργοστάσιο» της Tesla, γράφει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση Vulkan Gruppe (Ομάδα του Ηφαιστείου).

«Κάναμε σαμποτάζ στην Tesla», αναφέρεται σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα kontrapolis.info, στην οποία η επίθεση περιγράφεται ως δώρο για την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. «Η Tesla αναλώνει γη, πόρους, ανθρώπους, εργάτες και, σε αντάλλαγμα, φτύνει 6.000 SUV, φονικά αυτοκίνητα και φορτηγά τέρατα κάθε βδομάδα».

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι σε γνώση της επιστολής που φέρει την υπογραφή Agua De Pau, από το όνομα ηφαιστείου των Αζορών, και ελέγχει την αυθεντικότητά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, Φ. Kαραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

 

Στόχος εμπρηστών το εργοστάσιο της Tesla: Χωρίς ρεύμα τμήμα του Βερολίνου, του Βρανδεμβούργου και όλο το giga εργοστάσιο του Μασκ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: