Ο εκκλησιαστικός συντάκτης του Εθνικού Κήρυκα αποκαλύπτει τον Σαφιολέα, τον άνθρωπο του Ελπιδοφόρου…

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Εσπερινό για την γιορτή της Μεταμορφώσεως Σωτήρος. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.», Ζαφείρης Χαϊτίδης)




Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ, Εθνικός Κήρυκας

Οπως όλοι γνωρίζουν, ο «Εθνικός Κήρυκας» δις του έτους εκδίδει ειδικά εορταστικά ένθετα, Χριστούγεννα και Πάσχα, με πλούσια ύλη, αλλά και με ευχές από συλλόγους, οργανισμούς, επιχειρήσεις, κοινότητες, φίλους, ευχόμενοι για την Ενανθρώπιση και τώρα το Πάσχα για την Ανάσταση του Χριστού.

Πρόκειται για μια παράδοση πολλών δεκαετιών, μια υπηρεσία στην Κοινότητά μας και ταυτόχρονα μια υποστήριξη της Κοινότητας στην εφημερίδα της, και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς.

Οταν λοιπόν πρόσφατα επικοινωνήσαμε και με την καθ’ ημάς Ιερά Αρχιεπισκοπή, απάντησε ο κύριος Στράτος Σαφιολέας, Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής -μωρέ μπράβο τίτλος- με έδρα -άκουσον-άκουσον- τας Αθήνας.

Η απάντηση, λοιπόν του κ. Σαφιολέα ήταν η εξής: Δεν θα βάλουμε διαφημίσεις το φετινό Πάσχα, καθότι θα στείλουμε αυτά τα χρήματα από τον προϋπολογισμό μας στο Ταμείο Ανακούφισης για την Ουκρανία. Με πολλούς χαιρετισμούς.

Μάλιστα. Θαυμάστε απάντηση εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο κύριος «Διευθυντής του Τμήματος Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής» -προφανώς θα υπάρχει και κατώτερο προσωπικό- θέλησε με αυτό τον… χαριτωμένο τρόπο να μας… τιμωρήσει μάλλον γιατί δεν τον προσκυνούμε.

Καλωσορίζουμε τον κ. Σαφιολέα στην Ομογένεια, του συστήνουμε να κάνει μια σύντομη ανασκόπηση της 107ης ιστορίας του «Εθνικού Κήρυκα» και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φιλανθρωπικό του έργο.

Θα μας βοηθούσε όμως και κυρίως θα βοηθούσε τα μέλη της Εκκλησίας μας που πληρώνουν τον οβολό τους για να χρυσοπληρώνεται αυτός, να μας φωτίσει για την ανάγκη που εξυπηρετεί η διατήρηση Τμήματος Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής και γραφείο στην Αθήνα με χρυσοπληρωμένο «Διευθυντή του Τμήματος Επικοινωνιών» της.

Μήπως άραγε το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής μας επεκτείνεται στην Ελλάδα -και την Τουρκία- και δεν το γνωρίζουμε;

Το θέμα όμως δεν είναι βέβαια ο… Σαφιολέας.

Ούτε αν η Αρχιεπισκοπή θα ευχηθεί διά μέσου της εφημερίδας στην Ομογένεια και θα στηρίξει την εφημερίδα, με την καταχώριση Πασχαλινών ευχών.

Και για να μην νομίζει κανείς ότι πρόκειται για χιλιάδες δολαρίων για τις Πασχαλινές ευχές, σας γνωστοποιώ ότι η Αρχιεπισκοπή βάζει δύο μισοσέλιδα.

Το θέμα είναι αν ο κύριος Διευθυντής Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής πρέπει να έχει βάση την Αθήνα κι αν ως εκπρόσωπός του τιμά τον Αρχιεπίσκοπό μας.

Κι ακόμα είναι ολοφάνερη η επιθυμία του κ. Σαφιολέα να μας τιμωρήσει. Ωραία.

Να μας τιμωρήσει όμως γιατί; Ισως γιατί στηρίζουμε, ακόμα, τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τα παραπατήματά του, με την ευχή και την ελπίδα ότι θα βρει τον βηματισμό του, έστω σχεδόν τρία χρόνια μετά την ενθρόνισή του, για το καλό του και το καλό της Αρχιεπισκοπής μας;

Ή μήπως ο Αρχιεπίσκοπός μας πιστεύει ότι ο πολυπράγμων Σαφιολέας μπορεί να παίξει τον ρόλο του Αγίου Πέτρου, ότι κρατάει δηλαδή τα κλειδιά του παραδείσου;

Τα fake news του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον: Έσπευσε να τον υποστηρίξει ο φίλος του Ερντογάν και του Μάικλ Φλιν!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: