Τα fake news του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον: Έσπευσε να τον υποστηρίξει ο φίλος του Ερντογάν και του Μάικλ Φλιν!

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δέχθηκε 25 πρέσβεις στο Οβάλ Όφις, ανάμεσα τους και τον Τούρκο Murat Mercan. Φωτογραφία via Twitter, Turkish Embassy DC, @TurkishEmbassy




Η αποκάλυψή του αρθρογράφου μας, Μιχάλη Ιγνατίου ότι ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Murat Mercan, ΔΕΝ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και ΔΕΝ είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ηγέτη, προκάλεσε αστείες αντιδράσεις από τα τουρκικά τρολς, κυρίως της Αμερικής.

Είχε γράψει στο Twitter:

Ο Πρέσβης Murat Mercan πρέπει να χρειάζεται (θετική κάλυψη από τα ΜΜΕ) στην Τουρκία. Αφού απέτυχε να σταματήσει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, να κερδίσει την πώληση των F-16 (στην Τουρκία) και επίσης να “κερδίσει” το Κογκρέσο, τώρα προσποιείται ότι είχε μια ιδιωτική συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ήταν ένας από τους 25 Πρεσβευτές που παρουσίασαν τα διαπιστευτήριά τους εκείνη την ημέρα (4 Απριλίου 2022).

Αυτός που προκάλεσε εντύπωση με την αντίδραση του, λόγω του παρελθόντος του, και ο οποίος έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμα και αν είναι δημοσιογράφος ο αρθρογράφος μας, ήταν ο Τούρκος επιχειρηματίας K. Ekim Alptekin, ο οποίος είναι γνωστός στην Αμερική για τις σχέσεις του με τον Μάικλ Φλίν, τον γνωστό και ως «ατζέντη» της Τουρκίας. Ο τελευταίος ήταν ένας εκ των πιο στενών φίλων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και του απένειμε χάρη για να μην φυλακιστεί.

Ο κ. Φλιν, πρώην  σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον γνωστό γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν, να απαγάγει τον Ιμάμη Γκιουλέν και να τον στείλει «πακέτο» στην Τουρκία. Θα πληρωνόταν γι’ αυτό 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ποιος χρηματοδοτούσε από την πρώτη στιγμή τον κ. Φλίν όταν υπέγραψε εκείνο το απαράδεκτο και αισχρό άρθρο, που είχαν γράψει οι Τούρκοι, εναντίον του Ιμάμη Γκιουλέν στην ιστοσελίδα The Hill;

Μα φυσικά, ένας εξ αυτών, ήταν ο κ. K. Ekim Alptekin, ο οποίος συνεργαζόταν με την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι λάμβανε εντολές από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τότε προσπαθούσε να εξαγοράσει αξιωματούχους δίπλα στον κ. Τραμπ και επίσης να πετύχει την απέλαση του Ιμάμη Γκιουλέν από την Αμερική στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ahval:

Όπως πολλοί πρώην υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία ή αλλού, ο Flynn είχε δημιουργήσει μια συμβουλευτική ομάδα, την Flynn Intelligence Group (FIG), για να επωφεληθεί από τη μακρόχρονη κυβερνητική του εμπειρία και τις διασυνδέσεις που είχε κατά τη διάρκεια αυτής της δημόσιας υπηρεσίας.

Ο Flynn και ο επιχειρηματικός του συνεργάτης, Bijan Rafiekian, υπέγραψαν συμβόλαιο το 2016 με την Alptekin για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης (υπέρ της Τουρκίας) και της γνώμης των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής που αφορούσε τον Γκιουλέν.

Οι καταθέσεις στο δικαστήριο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο Alptekin εργαζόταν για λογαριασμό της Τουρκικής Προεδρίας, αν και ισχυρίστηκε ότι οι προσπάθειές του είχαν ως κίνητρο την πίστη του στην Τουρκία και τις ανησυχίες του για τις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Είπε ότι τυχόν συνομιλίες του με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης δεν αφορούσαν τη λήψη οδηγιών αλλά απλώς για να μοιραστούν τις απόψεις τους (για την Τουρκία).

Έχει σημασία η απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ (ΕΔΩ), το οποίο επικύρωσε τον Μάρτιο του 2021, την ετυμηγορία των ενόρκων της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια που καταδίκασε έναν άνδρα ο οποίος δρούσε και συνωμοτούσε ως πράκτορας της τουρκικής κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να αποκαλύψει αυτή τη σχέση του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, ο Bijan Rafiekian, 69, από το San Juan Capistrano της Καλιφόρνια, μαζί με τον φερόμενο ως συνεργάτη του, Kamil Ekim Alptekin, 43 ετών, από την Κωνσταντινούπολη, Τούρκο υπήκοο με στενούς δεσμούς με τα ανώτατα επίπεδα της κυβέρνησης της Τουρκίας, συμμετείχαν σε συνωμοσία και δρούσαν μυστικά εντός των ΗΠΑ κατόπιν οδηγιών της τουρκικής κυβέρνησης.

Η πλοκή περιελάμβανε τη χρήση των υπηρεσιών της Flynn Intel Group (FIG), μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Rafiekian και τον απόστρατο στρατηγό Michael T. Flynn, για να επηρεάσει δημόσια και ιδιωτικά τους πολιτικούς των ΗΠΑ και την κοινή γνώμη ενάντια σε έναν Τούρκο υπήκοο, τον Fethullah Gulen, ο οποίος είναι ιμάμης, και πολιτική προσωπικότητα που ζει στις ΗΠΑ. Από το 2015, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει υποβάλει πολλαπλά αιτήματα έκδοσης για τον Γκιουλέν σε μια προσπάθεια να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εκδώσει να τον στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσιγκτον είναι μία προβληματική περίπτωση. Προωθεί τον εαυτό του ως να είναι μία τεράστια παγκόσμια προσωπικότητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας …Ναπολέων. Συνεχώς δημοσιεύει φωτογραφίες, με όποιον και αν συναντήσει. Και στις πλείστες των περιπτώσεων οι φωτογραφίες τον δείχνουν όρθιο να χαιρετά κάποιον Αμερικανό πολιτικό, αναφερόμενος σε …συναντήσεις. Συναντήσεις στο …όρθιο;

Ο πρέσβης της Τουρκίας είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ας προσέχουν, λοιπόν μερικοί-μερικοί, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος προσπάθησε να εξυπηρετήσει, σε 1-2 περιπτώσεις, τους στόχους του εν λόγω πρέσβη. Οι τοίχοι, ως γνωστό, έχουν αυτιά…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Την “πάτησε” βεβαίως και ο μέγας αναλυτής, Soner Cagaptay -άλλος αγαπημένος των νεοφιλελεύθερων στην Ελλάδα- ο οποίος -στο δικό του fake news- εφηύρε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δέχθηκε στο Οβάλ Όφις τον Τούρκο πρέσβη. Είδε μάλιστα και …ένδειξη της θερμότητας των σχέσεων της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον. Κύριε ελέησον…

Hellas Journal

Ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια της Ομογένειας εναντίον της πώλησης των F-16 στην Τουρκία: Τι λέει ο Έντι Ζεμενίδης του HALC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: