Εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

File photo To πρόσφατο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού ΤΙΜΕ που είχε κυκλοφορήσει με την φωτογραφία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι . Photo via Twitter@TIME




Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι φιλοξενεί ως ολοσέλιδο εξώφυλλό του το δημοφιλές διεθνώς αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, συνοδεύοντάς την με εκτενές ρεπορτάζ από το Κίεβο και την ουκρανική αντίσταση.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί στις 17 Απριλίου από τον Αλεξάντερ Τσεκμένεβ, όταν η δημοσιογραφική αποστολή του περιοδικού κατέγραφε το πως οργανώνεται η ουκρανική αντίσταση στη ρωσική εισβολή.

“Πώς ηγείται ο Ζελένσκι” είναι οι λέξεις που συνοδεύουν την φωτογραφία στο εξώφυλλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νύχτες είναι πιο δύσκολες, με τον πρόεδρο να ξαπλώνει, ενώ οι σειρήνες από την αεροπορική επιδρομή ηχούν στα αυτιά του και το τηλέφωνο βουίζει δίπλα του.

«Η οθόνη του κάνει το πρόσωπό του να μοιάζει με φάντασμα στο σκοτάδι, τα μάτια του διατρέχουν μηνύματα που δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποια είναι από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αρκετά από τους συμβούλους του, λίγα από τα στρατεύματά του, που περικυκλώθηκαν στα καταφύγιά τους και του ζητούν ξανά και ξανά περισσότερα όπλα για να σπάσουν τη ρωσική πολιορκία».

«Μέσα στο καταφύγιό του, ο πρόεδρος έχει τη συνήθεια να κοιτά την ημερήσια διάταξη ακόμη κι όταν η μέρα τελειώνει. Ξυπνάει κι αναρωτιέται μήπως έχασε κάτι, μήπως ξέχασε κάτι».

Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι δεν είναι το άγχος που τον εμποδίζει να κοιμηθεί. «Με ενοχλεί η συνείδησή μου» λέει, καθώς οι βόμβες εξακολουθούν να πέφτουν σε περιοχές της Ουκρανία. «Οι άμαχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε υπόγεια ή κάτω από ερείπια. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια. Οι βόμβες τους ισοπεδώνουν ολόκληρες πόλεις» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Μέσα σε όλα αυτά, ο Ζελένσκι, ο κωμικός που έγινε πρόεδρος, πρέπει να κρατήσει τους πολίτες αφοσιωμένους και να πείσει τους ξένους ηγέτες ότι η χώρα του χρειάζεται τη βοήθειά τους αυτή τη στιγμή, με οποιοδήποτε κόστος».

 

Βομβάρδισαν το χειρουργείο του νοσοκομείου στην περιοχή του Αζοφστάλ: Νεκροί και τραυματίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: