Στην υπηρεσία του Ερντογάν και του ψεύδους: Καθεστωτική δημοσιογραφία από το CNN Turk [βίντεο]

Στιγμιότυπο από τη στημένη εκπομπή του CNN Turk για τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου Image via YouTube CNN Turk




Το CNN Turk που φέρει το logo ενός μεγάλου παγκόσμιου δημοσιογραφικού οργανισμού προχώρησε στο «στήσιμο» μιας δημοσιογραφικής εκπομπής που υπηρετεί ανοιχτά την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν.

Δεν μετέφερε απλώς, ως ρεπορτάζ, κυβερνητικές απόψεις για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά προέβαλε σε ειδική εκπομπή πλαστούς χάρτες του Αιγίου με βάση του οποίους τα μισά νησιά φέρουν τουρκικά ονόματα καθώς, όπως υποστηρίζουν ανήκουν στην Τουρκία η οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να τα πάρει πίσω.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Τουρκικά Νέα:

Η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιουλ σε εκπομπή του CNNTURK μιλά με φόντο χάρτη με τα «παρανόμως» εξοπλισμένα νησιά της Ελλάδας….

Και βάζει τον αρχικό προβληματισμό λέγοντας (1:01):

«Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα

Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα

Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, όπως έγινε και με την Ρωσία ;

Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση;»

Ακολούθως με το ίδιο φόντο ο κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Χουλκί Τζεβίζογλου λέει τα εξής (10:19):

«Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά

Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Στο μεταξύ τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία».

Και άλλη εκπομπή

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την διαπίστωση της καθεστωτικής δημοσιογραφίας να αναφερθεί το γεγονός ότι ανάλογος χάρτης που διχοτομούσε και τεμάχιζε το Αιγαίο, αποτυπώνοντας μάλιστα τα νησιά με τουρκικές ονομασίες, είχε εμφανιστεί προ ημερών και σε εκπομπή άλλου τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού.

To αμερικανικό CBS ζήτησε συγνώμη από την Άγκυρα γιατί παρουσίασε ελληνική την Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: