O Terminator Σβαρτσενέγκερ απευθύνεται στους Ρώσους στρατιώτες: Πρέπει να σας πω την αλήθεια για κάθε σφαίρα που ρίχνετε [video]

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ απευθύνεται στους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία, με ρωσικούς υπότιτλους. Screenshot via YouTube




Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και παγκοσμίως γνωστός “Terminator”, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ απηύθυνε ευθεία έκκληση στον Ρώσο λαό και τους Ρώσους στρατιώτες σήμερα Πέμπτη, αναφέροντας λεπτομερώς τα ψέματα πίσω από την προπαγάνδα του Κρεμλίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Οι ζωές σας, τα άκρα σας και το μέλλον σας θυσιάζονται για έναν παράλογο πόλεμο που καταδικάζεται από ολόκληρο τον κόσμο», λέει ο Σβαρτσενέγκερ σε βίντεο που συνοδεύεται από ρωσικούς υπότιτλους.

Το Κρεμλίνο, προσθέτει,  έχει λάβει μέτρα για να φιμώσει τη διαφωνία και τις επικριτικές αναφορές σχετικά με την εισβολή. Είναι πλέον παράνομο να αποκαλείται ακόμη και η σύγκρουση «πόλεμος» και η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να εμποδίσει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όμως οι Ρώσοι έχουν μακροχρόνιους συγγενικούς δεσμούς με την Ουκρανία, προσθέτει ο Σβαρτσενέγκερ. Υπολογίζεται ότι 11 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν οικογένεια στην Ουκρανία.

«Έτσι, με κάθε σφαίρα που ρίχνετε, πυροβολείτε έναν αδελφό ή μια αδελφή», λέει. «Κάθε βόμβα ή κάθε οβίδα που πέφτει δεν πέφτει σε έναν εχθρό, αλλά σε ένα σχολείο, ένα νοσοκομείο ή ένα σπίτι».

 

Ο Σβαρτσενέγκερ προσθέτει πως ξέρει ότι τα ψέματα για τον πόλεμο μπορούν να τσακίσουν έναν άνθρωπο. Περιέγραψε πώς ο πατέρας του, Γκούσταβ Σβαρτσενέγκερ, ζούσε με την ενοχή ότι πολέμησε για τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Έζησε την υπόλοιπη ζωή του με πόνο», λέει χαρακτηριστικά ο Σβαρτσενέγκερ. “Πόνος από μια σπασμένη πλάτη. Πόνος από τα σκάγια που του θύμιζαν πάντα εκείνα τα τρομερά χρόνια. Και πόνο από τις ενοχές που ένιωθε.”

Ο τεράστιος αστέρας του κινηματογράφου συμπληρώνει ότι εμπνεύστηκε νωρίς στη ζωή του από τον Ρώσο αρσιβαρίστας Γιούρι Βλάσοφ. Όπως ο Σβαρτσενέγκερ, ο Βλάσοφ έγινε πολιτικός και ο ίδιος.

Ο Σβαρτσενέγκερ ξεκίνησε την καριέρα του ως αρσιβαρίστας παγκόσμιας κλάσης. Ο σταρ του «Terminator» λέει ότι η αγάπη του για τη Ρωσία μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Red Heat», της πρώτης αμερικανικής ταινίας που γυρίστηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

«Η δύναμη και η καρδιά του ρωσικού λαού με ενέπνεαν πάντα», λέει ο Σβαρτσενέγκερ, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «πολύχρονο φίλο του ρωσικού λαού».

Ο Σβαρτσενέγκερ καταλήγει στο βίντεό του απευθυνόμενος στους Ρώσους που κινδυνεύουν με αυστηρές ποινές επειδή μιλούν ανοιχτά για τον πόλεμο. Ορισμένοι διαδηλωτές έχουν βγει ακόμη και στους δρόμους στην Αγία Πετρούπολη , την πατρίδα τουΒλαντιμίρ Πούτιν, λέει ο Αμερικανός σταρ και προσθέτει γι’ αυτούς τους αντιστεκόμενους Ρώσους:

«Είστε οι νέοι μου ήρωες. Έχετε τη δύναμη του Γιούρι Πέτροβιτς Βλάσοφ. Έχετε την αληθινή καρδιά του ρωσικού λαού.”

Με πληροφορίες από Business Insider

Ο Ζελένσκι γίνεται θρύλος και τουβλάκια στυλ Lego: Ανάρπαστα παιχνίδια με τα έσοδα για την Ουκρανία [video, photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: