Ο Ζελένσκι γίνεται θρύλος και τουβλάκια στυλ Lego: Ανάρπαστα παιχνίδια με τα έσοδα για την Ουκρανία [video, photos]

Η αμερικανική εταιρεία Citizen Brick δημιούργησε τις φιγούρες και σε μια μέρα ηλεκτρονικών πωλήσεων συγκέντρωσε πάνω από 16.000 δολάρια για την Ουκρανία. Photo via Twitter.




Μια εταιρεία παιχνιδιών δημιούργησε φιγούρες στο στυλ Lego – με τα πασίγνωστα τουβλάκια – για να βοηθήσει με τις εισπράξεις τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσι και οι βόμβες μολότοφ με τη σημαία της Ουκρανίας, είναι τα δυο παιχνίδια που πουλά η αμερικανική εταιρεία Citizen Brick έχοντας μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 16.000 δολάρια.

Η ανεξάρτητη εταιρεία λιανικής Citizen Brick με έδρα στο Σικάγο προσέφερε αυτόν τον μήνα περιορισμένο απόθεμα των ειδών, λέγοντας ότι όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για να βοηθήσουν την  Direct Relief να παραδώσει ιατρικές προμήθειες σε ανθρώπους στην Ουκρανία.

Ο ανθρωπιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 30 τόνους ιατρικής βοήθειας για την Ουκρανία από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η διαδικτυακή πώληση της Citizen Brick στις 5 Μαρτίου προσέφερε τα μοναδικά αντικείμενα – τη βόμβα μολότοφ έναντι 10 δολαρίων  και τη μινιατούρα Ζελένσκι έναντι 100 δολαρίων και  συγκέντρωσε 16.540 δολάρια για την Direct Relief.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η “αυθεντική” εταιρεία Lego η οποία διέκοψε τις δραστηριότητές της στην Ρωσία, προσέφερε στην Ουκρανία 12,3 εκ. λίρες για βοήθεια στην Ουκρανία

Mε πληροφορίες από Daily Mail, CBS

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: