Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων δεν θα προστάτευε την Ουκρανία, λέει ο αρχηγός της DIA: Οι Ρώσοι αποφεύγουν αεροπορικές εκτοξεύσεις πυραύλων

Ο Σκοτ Μπέριερ, καταθέτει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Ο διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών [DIA], υποστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, υποστήριξε σήμερα ότι ενδεχόμενη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δεν μπορεί να προστατεύσει την χώρα από αρκετά από τα όπλα που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο αρχηγός της DIA υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «κυρίως έναν συνδυασμό πυραύλων, πυροβολικού, πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων. Υπάρχουν και ορισμένοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι ακριβείας που εκτοξεύονται από αεροσκάφη, αλλά ο αριθμός τους είναι μικρός», δήλωσε ο Μπέριερ απαντώντας στον γερουσιαστή Άνγκους Κινγκ.

Μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων δεν θα προστατεύσει την Ουκρανία από «εκτοξεύσεις πυραύλων, ρουκετών και από επιθέσεις από το πυροβολικό, πρόσθεσε ο Μπέριερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία “παραμένει αμφισβητούμενος”, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

 

Στέλνουμε Patriot και θα στέλνουμε όσο χρειαστεί, λέει η Χάρις από την Πολωνία: Επίθεση σε έναν μας, είναι επίθεση σε όλους μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: