Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στο πεδίο του πολέμου στην Ουκρανία, η επικύρωση της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις προεδρικές εκλογές του 2023 και οι κινητοποιήσεις των γεωργοκτηνοτρόφων είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

H «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Όλοι μαζί με τον Αβέρωφ» και γράφει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ επικύρωσε ομόφωνα την Κυριακή την υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Αλλού αναφέρει ότι οι Ρώσοι ισοπεδώνουν τις πόλεις της Ουκρανίας, με τη Μαριούπολη να βάλλεται από θάλασσα, ξηρά και αέρα. Γράφει επίσης ότι η τιμή των καυσίμων θα αυξηθεί λόγω του προστίμου που θα επιβληθεί ένεκα της εκπομπής ρύπων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ντροπή για την ανθρωπότητα ο όλεθρος στην Ουκρανία» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εκφράζει φόβους ότι θα ξεσπάσει Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος αν δεν λήξει η ρωσική εισβολή.

Γράφει επίσης ότι ο Αβέρωφ είναι επισήμως ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού προβάλλει την αποστολή της εφημερίδας στην Υπερδνειστερία.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Κρέμονται όλα από τον Πούτιν» γράφει ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δραματική, ενώ σημειώνει την ετοιμότητα Ζελένσκι για συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.

Σημειώνει επίσης ότι οι Κεντρικές Φυλακές μαστίζονται από υπερπληθυσμό και ότι κρατούμενες κοιμούνται στο πάτωμα. Γράφει αλλού ότι υπάρχουν σπίτια στην Κύπρο που δεν έχουν φαγητό καθώς πόλεμος και πανδημία γιγάντωσαν τα προβλήματα φτώχειας σε κυπριακά νοικοκυριά.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το κύριο θέμα της με τίτλο «Στους δρόμους για την ακρίβεια βγαίνουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι» και σημειώνει ότι οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατά 65% λόγω της πανδημίας και του πολέμου.

Γράφει αλλού ότι δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης αγαθών από τις υπεραγορές στο παρόν στάδιο. Αναφέρει επίσης ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στον Ρατσισμό.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Λευκωσία ζητά βοήθεια από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία για να μην χρησιμοποιήσει η Άγκυρα τον εναέριο της χώρο: Για να παραβιάσει κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: