Δυο βδομάδες ακόμη αντέχουν τα στρατεύματα του Πούτιν στην Ουκρανία: Βρετανικές πηγές ασφαλείας

FILE PHOTO: To χαρακτηριστικό γράμμα Ζ – σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – σε Ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. EPA. STRINGER




Οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν την πλήρη μαχητική ικανότητά τους στην Ουκρανία  μόνο για άλλες «δέκα έως 14» ημέρες, ανέφεραν ανώτερες πηγές άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά από αυτό το διάστημα, λένε οι ίδιες πηγές,  οι άνδρες του Πούτιν θα δυσκολευτούν να κρατήσουν τα εδάφη που έχουν ήδη καταλάβει.

Αμυντικές πηγές του Ηνωμένου Βασιλείου λένε ότι το Κίεβο έχει τη Μόσχα «στο κυνήγι» και ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να απέχει μόλις δύο εβδομάδες από το «σημείο κορύφωσης» – μετά από το οποίο «η δύναμη της αντίστασης της Ουκρανίας θα γίνει μεγαλύτερη από την επιτιθέμενη δύναμη της Ρωσίας».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας εμφανίστηκε να μοιράζεται αυτή την  αισιοδοξία στην ομιλία του νωρίς σήμερα το πρωί προς τον ουκρανικό λαό, λέγοντας ότι ο στρατός του συνεχίζει να προκαλεί «καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα».

«Σύντομα ο αριθμός των ελικοπτέρων της Ρωσίας που θα έχουν καταρριφθεί θα φτάσει τις εκατοντάδες. Έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροσκάφη. Εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες άλλες μονάδες εξοπλισμού. Σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερα στην Ουκρανία παρά στους δυο αιματηρούς και πολύχρονους πολέμους στην Τσετσενία», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Όμως, καθώς η εισβολή της Ρωσίας παραπαίει, οι μέθοδοι της γίνονται πιο βάναυσες – με τις πόλεις να πλήττονται όλο και περισσότερο από τυφλά πυραυλικά χτυπήματα. Το Κίεβο, η πρωτεύουσα, υπέστη άλλον έναν βομβαρδισμό σήμερα το πρωί , καθώς πολυκατοικίες χτυπήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο στρατός της Ουκρανίας είπε ότι τέσσερα ρωσικά ελικόπτερα, ένα τζετ και ένας πύραυλος κρουζ καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις του, οι οποίες παρέμειναν υπό τον έλεγχο όλων των μεγάλων πόλεων – συμπεριλαμβανομένου του βαρέως χτυπημένου νότιου λιμανιού της Μαριούπολης.

Η μετ’ εμποδίων εισβολή του Πούτιν ανάγκασε ακόμη και στενούς του συνεργάτες να παραδεχτούν δημόσια ότι τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Ο αρχηγός της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζολότοφ – κάποτε υπεύθυνος για την προσωπική ασφάλεια του Πούτιν – παραδέχτηκε ότι «δεν πάνε όλα τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε». Ωστόσο επέμεινε ότι η Ρωσία θα πετύχει τη νίκη «βήμα προς βήμα».

Με πληροφορίες από Daily Mail

“Στα σκαριά” συνάντηση κορυφής των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ: Με τη συμμετοχή του Προέδρου Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: