Ο ΥΕΘΑ για την έκτακτη οικονομική αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

File Photo Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ




«Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες, που παρασχέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) (υπό στοιχεία Αρ.Πρωτ.οικ.2/ 121810/ΔΕΠ/15-Δεκ-21/ΥΠΟΙΚ/ΓΓΔΠ/ΓΛΚ/Τμήμα Γ΄&Δ΄), στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 61 του ν.4872/2021 (Α΄247) δεν εμπίπτει το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί σε λοιπές, πλην στρατιωτικών νοσοκομείων και ΝΙΜΤΣ, δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Αυτό μολονότι υπήρξε σχετική εισήγηση ώστε να συμπεριληφθεί στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ που υπηρετεί σε υγειονομικές μονάδες των Γενικών Επιτελείων».

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Έκτακτη Οικονομική Αποζημίωση Υγειονομικού Προσωπικού».

«Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, το ΥΠΕΘΑ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς του, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις από το ΥΠΟΙΚ, βάσει των στοιχείων που υποβλήθηκαν από τα Γενικά Επιτελεία, με σκοπό την έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «με τις διατάξεις του άρθρου 61 του ν.4872/2021 (Α΄247), θεσπίστηκε η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρέτησε για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 30η Νοεμβρίου 2021 στα στρατιωτικά νοσοκομεία (ΣΝ), συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), καθώς και στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και λοιπές δομές αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας. Επιπρόσθετα, δικαιούχοι καθίστανται και τα υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) που είχαν διατεθεί κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε εμβολιαστικά κέντρα και λοιπές δομές υγείας του υπόψη άρθρου».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Δυο ΝΑΙ κι ένα ΟΧΙ στα game changer όπλα από τον ΣΥΡΙΖΑ: Iκανοποίηση στο Πολεμικό Ναυτικό για φρεγάτες και τορπίλες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: