Αποκάλυψη αξιωματούχων του Πενταγώνου: Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones που κατευθύνονταν κατά στόχων στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Φωτογραφία από βίντεο του ABC News




Πέρα από τις καταρρίψεις ιρανικών drones οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν δεκάδες ιρανικών πυραύλων που κατευθύνονταν κατά στόχων στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στην άμυνα του στενού συμμάχου τους στην Μέση Ανατολή κατά της ιρανικής επίθεσης, όπως δήλωσαν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι, αργά το Σάββατο.

Δύο από τους αξιωματούχους, που μίλησαν ανώνυμα, δήλωσαν ότι μερικοί από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ εκδηλώθηκε μετά από τις εκτοξεύσεις ιρανικών drones φορτωμένων με εκρηκτικά, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ, αργά το Σάββατο στην πρώτη άμεση επίθεση της Τεχεράνης κατά ισραηλινών εδαφών.

Πρόκειται για μία ιρανική επίθεση εκδίκησης, η οποία κλιμάκωσε το ενδεχόμενο πυροδότησης μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Πρόσθεσε πως επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη πως θα συγκαλέσει σήμερα σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην «αναίσχυντη» επίθεση του Ιράν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Οξύτατη αντιδικία και έντονη ανησυχία για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Χώρες και οργανισμοί αντέδρασαν… Εκρήξεις σε Δαμασκό και Βηρυτό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: