Ο Μπάιντεν χάνει και το “παιγνίδι” της πανδημίας; Διάγγελμα στο λαό για την επικίνδυνη μετάλλαξη Όμικρον… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden and Jen Psaki, White House press secretary, are seen through a window of Marine One on the South Lawn of the White House before departing in Washington, DC, USA, 17 December 2021. EPA, Sarah Silbiger, POOL




Η πανδημία σαρώνει πάλι τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενδεικτικό είναι ότι τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, σε μερικές περιπτώσεις υπερ-διπλασιάστηκαν. Οι λοιμώξεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αυτή η νέα δυσάρεστη κατάσταση αναγκάζει τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους επιστήμονες που αποτελούν την ειδική ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου να ξυπνήσουν από τον λήθαργο. Επιτέλους. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της  τραγωδίας που έρχεται.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, αφού είχε καθησυχάσει τους πολίτες, τώρα ξεκίνησε τις προειδοποιήσεις.

Ζήτησε από τους πολίτες να υποβληθούν στην ενισχυτική δόση του εμβολίου και να φοράνε μάσκα σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα όπου κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στην αποτυχία του Λευκού Οίκου να ελέγξει την πανδημία:

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό σε ένα διάγγελμα διαφορετικό από τα προηγούμενα. Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον υποχρεώνει τον κ. Μπάιντεν να αλλάξει το αφήγημά του.

Εγείρονται πλέον φόβοι για την υγειονομική κατάσταση της χώρας που επηρεάζει στον υπερθετικό βαθμό την αμερικανική οικονομία.

Οι χώροι εστίασης, που σιγά-σιγά άνοιγαν για τους πολίτες, κλείνουν και πάλι και οι λίγες εταιρείες, που είχαν βρεθεί ξανά στην προτέρα κατάσταση, αποφάσισαν η μία μετά την άλλη να στείλουν τους υπαλλήλους τους να εργαστούν ξανά από τα σπίτια τους. Άρχισαν να κλείνουν και σχολεία στο Μέριλαντ. Το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυα CNN έκλεισε τα γραφεία του για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού.Και έπονται και άλλοι.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο κ. Μπάιντεν «θα ανακοινώσει νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να βοηθήσει -όπως αναφέρει- τις κοινότητες και τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια».

Την ίδια στιγμή εστάλη μία αυστηρή προειδοποίηση για το πώς θα είναι ο χειμώνας, για τους Αμερικανούς που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Αυτό αναμένεται να είναι το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου προς το αμερικανικό έθνος. Μέτρα, χωρίς να είναι γνωστό ποια είναι αυτά, και η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό. Υπάρχουν και εδώ οι αρνητές των εμβολίων που εντοπίζονται στους φανατικούς οπαδούς του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όμως, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί αδειάζοντας τους υποστηρικτές του και προκαλώντας την οργή τους.

Ο κ. Μπάιντεν, με ανάρτηση στο Twitter διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα επίπεδα κρουσμάτων. Αλλά μέχρι της στιγμής περιορίζεται σε λόγια. Διότι ενώ η πανδημία έχει ξεφύγει ο ίδιος θα εκφωνήσει το διάγγελμα του την Τρίτη.

Οι μετακινήσεις για τα Χριστούγεννα προκαλούν τρόμο στο Λευκό Οίκο καθώς πιστεύεται ότι η αύξηση στα κρούσματα θα είναι δραματική.

Ο κ. Μπάιντεν και οι συνεργάτες είχαν τον χρόνο και τα μέσα να δαμάσουμν τον κορωνοϊό. Δυστυχώς αντιμετώπισαν την πανδημία μέσω του πολιτικού και κομματικού φακού. Η χώρα είναι διχασμένη και ο κίνδυνος να βρεθεί στην προ εμβολίων εποχή, είναι ορατός…

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Η μεγάλη επιστροφή των Αμερικανών στην κυπριακή ΑΟΖ: Θα κινηθεί εναντίον τους η κατοχική Τουρκία; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: