100.000 ραντεβού έκλεισαν σε μία ώρα οι Γάλλοι μόλις ο Μακρόν ανακοίνωσε υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65

File Photo: Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON




«Φωτιά» πήρε η γαλλική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού των εμβολιασμών σχεδόν ταυτόχρονα με την εκφώνηση του χθεσινού διαγγέλματος Μακρόν, με το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος κατέστησε υποχρεωτική την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους τους πολίτες άνω των 65 ετών από τον Δεκέμβριο.

Μέσα σε μία ώρα από την ομιλία του Γάλλου Προέδρου, τα ηλεκτρονικά γκισέ της πλατφόρμας άρχισαν να πλημμυρίζουν από χρήστες και κλείστηκαν σχεδόν 100.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Χθες ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, τα άτομα άνω των 65 ετών θα διατηρήσουν το υγειονομικό πάσο υπό την προϋπόθεση της χορήγησης ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19.

Ο Μακρόν κάλεσε επίσης τα έξι εκατομμύρια μη εμβολιασμένους Γάλλους να αλλάξουν γνώμη: «Εμβολιάστε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να ζήσετε κανονικά».

Το ρεκόρ ξεπέρασε και τις επιδόσεις της Δευτέρας 93.000 ραντεβού,. αλλά και της Παρασκευής όταν ανακοινώθηκε η προεδρική ομιλία, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ραντεβού για τρίτη δόση να φθάσει τις 63.000.

Με πληροφορίες από Liberation

ΗΠΑ και Μιανμάρ παζαρεύουν την ανταλλαγή δημοσιογράφου με εμβόλια: Κινδυνεύει με ισόβια για… τρομοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: