Απίστευτα ψέματα στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την ανύπαρκτη “Γαλάζια Πατρίδα”

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας (Κ), Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας με τίτλο «Δήλωση για αναληθείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη NAVTEX που εκδόθηκε αναφορικά με τις δραστηριότητες του πλοίου σεισμικών ερευνών Oruç Reis» αναφέρει ένα σωρό ψέματα για να στηρίξει την τουρκική απαράδεκτη θέση για την παράνομη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ξεπερνά όλα τα όρια του απαράδεκτου στην προσπάθεια του να απαντήσει στην αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν απεμπόλησε τα τουρκικά …”δίκαια” στη Μεσόγειο.

Αναφέρει τα εξής παραπλανητικά:

Στις ειδήσεις σε ορισμένα όργανα των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκαν μη ρεαλιστικές και παραπλανητικές αξιολογήσεις σχετικά με τη NAVTEX που εκδόθηκε για τις δραστηριότητες του πλοίου σεισμικών ερευνών Oruç Reis.

Στο πλαίσιο του έργου συλλογής σεισμικών δεδομένων της εταιρείας ‘Turkish Petroleum’ και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, το πλοίο σεισμικών ερευνών ORUÇ REİS στη Μεσόγειο, το πλοίο σεισμικών ερευνών BARBAROS HAYRETTİN PAŞA στη Μαύρη Θάλασσα, τα γεωτρητικά πλοία FATİH, KANUNİ και DENAR-2 συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους συνοδευόμενα από το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία μας.

Οι περιοχές και τα πεδία που καθορίζονται στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας (Εικόνα-1), η οποία καθορίστηκε από τη ‘Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας’ που υπογράψαμε με την (παράνομη) ‘ΤΔΒΚ’ το 2011 και των οποίων τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, η περιοχή που απαιτείται για το πλοίο σεισμικών ερευνών Oruç Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνης δημοσιεύθηκε με την έκδοση NAVTEX.

Όταν εξετάζεται το πεδίο, είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς.

Σε μια τέτοια περίοδο όπου οι δραστηριότητες στην ‘Γαλάζια Πατρίδα’ διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ με το συντονισμένο έργο των αρμόδιων υπουργείων και φορέων, υπάρχει ένα υποκείμενο κίνητρο, αν όχι άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που θα παραπλανήσουν το ευγενές έθνος μας και βλάπτουν τις εθνικές μας δραστηριότητες.

Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ενδιαφερόντων μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μας θα συνεχιστεί και στο εξής με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα.

Tι θα κάνουν οι ΗΠΑ για τα νέα F-16 Viper της Τουρκίας; O Καλίν νομίζει ότι ξεκινά το ανατολίτικο παζάρι με το 1,4 δις από τα F-35…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: