Σε παράκρουση ο “πατέρας” της παράνομης “Γαλάζιας Πατρίδας”: Το Abdülhamit Han φεύγει, λέει, από τη Μεσόγειο μετά από εκβιασμό της Ε.Ε., ζητά να δοθεί στο ψευδοκράτος

Ο Τούρκος υποναύαρχος ε.α., Cihat Yaycı, ο φερόμενος ως ο εμπνευστής της παράνομης “Γαλάζιας Πατρίδας”. Φωτογραφία από βίντεο του καναλιού TV100




Με τίτλο «Προειδοποίηση από τον Cihat Yaycı: Υποχώρηση στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’» δημοσιεύεται στην εθνικιστική «ευρασιατικού προσανατολισμού» εφημερίδας μεσαίας κυκλοφορίας Aydınlık ρεπορτάζ με πρωτοσέλιδη αναφορά, όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται τα κάτωθι:

Ο Τούρκος υποναύαρχος Cihat Yaycı [Σ.Σ.: ε.α., φερόμενος ως εμπνευστής του παράνομου ‘Τουρκολιβυκού MoU 2019’] δήλωσε ότι κυκλοφορούν φήμες ότι το μοναδικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο, το Abdülhamit Han, θα μεταφερθεί στη Μαύρη Θάλασσα. Τονίζοντας ότι η Τουρκία απειλείται στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Yaycı δήλωσε:

«Θα απαντήσουμε με απόσυρση; Τα συμφέροντά μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μπορούν να προστατευθούν με τα πλοία μας». Ο Yaycı δήλωσε ότι τα πλοία θα μπορούσαν να δοθούν στην παράνομη “τδβκ” για ορισμένο χρονικό διάστημα.

  • Αν η Τουρκία διστάζει, δώστε τα πλοία στην (παράνομη) “τδβκ”

Ο Τούρκος υποναύαρχος ε.α. αντέδρασε σκληρά στους ισχυρισμούς ότι το πλοίο Abdülhamit Han θα μεταφερθεί στη Μαύρη Θάλασσα και ότι θα σταματήσουν οι δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο συντονιστής του δόγματος της παράνομης “Γαλάζιας Πατρίδας”, δήλωσε ότι διακινούνται φήμες ότι το μοναδικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο, Abdülhamit Han, θα ρυμουλκηθεί στη Μαύρη Θάλασσα, και έκανε δηλώσεις στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Ο Yaycı αντέδρασε έντονα στους ισχυρισμούς ότι θα τερματιστούν οι σεισμικές έρευνες.

Αναφέροντας ότι από το τελευταίο τρίμηνο του 2020, λόγω της πίεσης της Ε.Ε. και του πάθους [sic] για συνεννόηση με τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους, δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσουμε πέρα από τον χάρτη του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης, ο Yaycı δήλωσε: «Γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο σημαίνουν, πάνω απ’ όλα, προστασία των θαλασσών μας».

Ο Yaycı δήλωσε: «Υπάρχουν φήμες ότι το μοναδικό γεωτρύπανο που έχει απομείνει στην Ανατολική Μεσόγειο, το Abdülhamit Han, θα μεταφερθεί στη Μαύρη Θάλασσα. Για να περάσει το γεωτρύπανο κάτω από τις γέφυρες, οι πύργοι του θα αποσυναρμολογηθούν και στη συνέχεια θα επανατοποθετηθούν. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί για να επιστρέψει στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό σημαίνει περίπου 1 έτος».

  • ‘ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ;’

Αναφέροντας ότι στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατυπώνονται προσβολές και απειλές προς την Τουρκία με βάση την ελληνική και ελληνοκυπριακή ρητορική, ο Yaycı δήλωσε:

«Απαντάμε με αποχώρηση; Κάποιοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια δικαιολογία για να αποσυρθούμε από την Ανατολική Μεσόγειο με τα λόγια ‘Στέλνουμε να κάνουμε γεώτρηση φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα το συντομότερο δυνατό’.

Ωστόσο, τα οικονομικά μας συμφέροντα και η παρουσία μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μπορούν να προστατευθούν μόνο με πλοία σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων. Τα δικαιώματα μας στην ΑΟΖ δεν μπορούν να εφαρμοστούν με δραστηριότητες εταιρειών».

Ο Yaycı συνέχισε τη δήλωσή του ως εξής:

«Αν είναι ειλικρινείς, θα πρέπει να στείλουν τα αδρανή σεισμικά ερευνητικά μας πλοία στα δυτικά του γεωγραφικού μήκους 028 Α, όπου δεν έχει διεξαχθεί σχεδόν καμία σεισμική έρευνα μέχρι σήμερα.

Αν η Δημοκρατία της Τουρκίας διστάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες για κάποιους λόγους, τότε ας δώσουμε κάποια πλοία στην (παράνομη ‘τδβκ’ για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ας φέρουν αυτά τα πλοία την (παράνομη) ‘σημαία’ της (παράνομης) ‘τδβκ’ και ας πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες.

Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αναγνώριση της (παράνομης) ‘τδβκ’ και στην ενίσχυση της εθνικής υπερηφάνειας του λαού της (παράνομης) ‘τδβκ’».

Τι συμβαίνει με την επίσκεψη Ερντογάν στο Λευκό Οίκο: Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν – Η φιλοκυβερνητική Hurriyet λέει ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: