Νέες αλλαγές από τη Δευτέρα στη ζωή μας: Ανακοινώνονται και τα προνόμια των εμβολιασμένων

File photo: Μητέρα με τα παιδιά της περπατάει προς το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Εικόνα έρημης πόλης παρουσίασε το μεσημέρι της Κυριακής 27 Ιουνίου η Αθήνα, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών πολύς κόσμος προτίμησε να βρεθεί στις κοντινές παραλίες της Αττικής ή πέρασε τα διόδια της πρωτεύουσας για πιο μακρινούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Από τη Δευτέρα για μια ακόμη φορά τα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλάζουν καθώς οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμυρια – περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι- και τα περιοριστικά μέτρα μέρα με τη μέρα αίρονται.

Μετά τη μάσκα που ήδη δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός, έρχεται η άρση των περιορισμών στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στην υποχρεωτική διεξαγωγή self test. 

 Ποιες αλλαγές έρχονται στη ζωή μας από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου

 Καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Καταργούνται τα υποχρεωτικά self tests για εργαζόμενους και αθλούμενους σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Αυξάνεται στην εστίαση ο αριθμός ανά τραπέζι σε 10 άτομα από 6

Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα για τους εξωτερικούς χώρους

Στις οργανωμένες παραλίες ανά 1000 τμ μπορούν να βρίσκονται έως 120 άτομα

Eρχονται τα προνόμια των εμβολιασμένων

Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να “κλειδώσουν” συγκεκριμένες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας, ενώ δεν αποκλείεται να τις κάνει ο ιδιος ο πρωθυπουργός.

Κεντρική φιλοσοφία του σχεδίου διευκολύνσεων είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι:

-θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους κλειστούς δημόσιους χώρους χωρίς μάσκα

-θα απολαμβάνουν ελεύθερα ταξίδια χωρίς την ανάγκη να υποβάλλονται σε τεστ ενώ

-Η είσοδός τους σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες και γενικότερα στους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως είναι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα γίνεται χωρίς περιορισμούς.

Το πρώτο δείγμα των διευκολύνσεων έχει ήδη ανακοινωθεί:

-καθώς από  δεν θα είναι υποχρεωτική η υποβολή σε self-test για τους εργαζόμενους που έχουν πραγματοποιήσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου ή έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της κάλυψης τους με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

-Την ίδια δυνατότητα θα όσοι αθλούνται σε γυμναστήρια, αφού έχει συμπληρωθεί όμως ένα δεκαπενθήμερο από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Επίσης από την 1η Ιουλίου, θα είναι ενεργό το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το οποίο θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ οι πλήρως εμβολιασμένοι.

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε: «Όσο μπαίνουμε στο χειμώνα, η πιθανότητα των μη εμβολιασμένων να μπορούν να ζουν με τους ίδιους βαθμούς ελευθερίας με τους εμβολιασμένους είναι μηδενική».

 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Το στέλεχος «Δέλτα» τρομάζει τον ΠΟΫ: Μάσκες και μέτρα προστασίας ακόμη και για τους εμβολιασμένους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: