Δημαγωγικές δηλώσεις Μπαχτσελί για… στρατιωτική εμπλοκή στη Γάζα: Η Ιερουσαλήμ λαχταρά την Τουρκία και εμείς την λαχταράμε

File Photo Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού κόμματοος της Τουρκίας MHP Devlet Bahçeli EPA/ADEM ALTAN/AFP μέσω ΚΥΠΕ




Ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας MHP Devlet Bahçeli,κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει στρατιωτική παρέμβαση στη Γάζα.

Σε κομματική εκδήλωση δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ιερουσαλήμ βρίσκεται υπό μουσουλμανική κυριαρχία επί σχεδόν 400 χρόνια, ότι η Τουρκία αποχώρησε μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικήςτουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

«Η Ιερουσαλήμ μας λαχταρά επί 104 χρόνια και εμείς λαχταράμε την Ιερουσαλήμ» δήλωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «σατανάδες» που την κατέχουν και δεν τηρούν τις 10 εντολές του Μωυσή.

Εκτίμησε δε απειλητικά ότι αν «η ισραηλινή τρομοκρατία δεν σταματήσει θα προκύψει παγκόσμιος ή περιφερειακός πόλεμος, ως τελευταία επιλογή»

Στη συνέχεια καταδίκασε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και κατήγγειλε παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ΅.

«Αν μας καλούν πρέπει να σπεύσουμε» δήλωσε, εννοώντας προφανώς στρατιωτική αποστολή στη Γάζα.

Παράλληλα, ο κύριος αρθρογράφος της εφημερίδας Ibrahim Karagül καλεί ευθέως την τουρκική κυβέρνηση να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στους Παλαιστίνιου: «Έφτασε η ώρα. Η εποχή που το Ισραήλ βρισκόταν στην επίθεση έχει τελειώσει. Τώρα παίζει άμυνα. Έφτασε η ώρα η Τουρκία να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Παλαιστίνη» υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Μπαχτσελί έρχονται μετά από δημοσιεύματα περί πρότασης Ερντογάν για ανάπτυξη μουσουλμανικών στρατευμάτων δήθεν για την «προστασία» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ: «Σύμφωνα με ειδικούς, οι μουσουλμανικές χώρες μπορούν να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ιορδανία και τον Λίβανο… (…) Μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, η Μαλαισία και το Πακιστάν μπορούν να δημιουργήσουν μια συμμαχική δύναμη… (…) Αυτός ο συνασπισμός θα προστατεύει τόσο τους Παλαιστίνιους όσο και τα ιερά μέρη», ανέφερε η ίδια εφημερίδα σε άλλο δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από Yeni Safak

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη GOOGLE NEWS

Τραβά το σχοινί διότι στην πραγματικότητα θέλει να το σπάσει: Ο Ερντογάν βρίζει ασύστολα και τον Μπάιντεν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: