Τραβά το σχοινί διότι στην πραγματικότητα θέλει να το σπάσει: Ο Ερντογάν βρίζει ασύστολα και τον Μπάιντεν…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο. EPA, SHAWN THEW, POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι τελικά ένας «προβλέψιμος» ηγέτης, παρά το γεγονός ότι συνηθίζουν οι αναλυτές να τον περιγράφουν ως «απρόβλεπτο». Και τον αναλύουν ως απρόβλεπτο για να υπογραμμίσουν ότι εκεί που -τρόπος του λέγειν- «πείθει» ότι θα αλλάξει συμπεριφορά, ξαφνικά επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση.

Παρακαλούσε τους Ισραηλινούς για αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και μάλιστα οι πληροφορίες τον έφεραν να δίνει γη και ύδωρ… Για να κάνει στροφή 180 μοιρών τελικά, και να θυμίζει τον γνωστό Ταγίπ Ερντογάν. Τον αντισημίτη Ταγίπ Ερντογάν, διότι περί αυτού πρόκειται, και τον εχθρό της Δύσης, η οποία δυστυχώς ακόμα τον χαϊδεύει. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Εκτός εάν πραγματικά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι τον φοβούνται. Πιστεύω πως πιθανότατα ισχύει για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους Γερμανούς. Διότι στις ΗΠΑ το κλίμα είναι αρνητικό όχι μόνο για τον πρόεδρο της Τουρκίας, αλλά γενικά για το πολιτικό σύστημα της κατοχικής δύναμης.

  • Την Δευτέρα εξαπέλυσε απαράδεκτη επίθεση εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο πριν από το Πάσχα θερμοπαρακαλούσε για ένα τηλεφώνημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε -όπως θυμούνται οι αναγνώστες- την παραμονή της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σε εκείνη την τηλεφωνική συνομιλία, ο Ερντογάν παρακάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο και για μία συνάντηση στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ και ο κ. Μπάιντεν συμφώνησε, διότι φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν. Ως γνωστό, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο.

Όμως, εάν συνεχίσει να βρίζει με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η συνάντηση θα τεθεί σε κίνδυνο.

Κατηγόρησε τον κ. Μπάιντεν ότι «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα», και ενώ είχε λουφάξει διότι στην πραγματικότητα είναι θρασύδειλος και δεν υλοποίησε τις απειλές του, θυμήθηκε και την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Αυτό που πραγματικά προκάλεσε σοκ, αν και πλέον οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει τις αντιαμερικανικές πράξεις του, ήταν ότι προσπάθησε να συνδέσει τον κ. Μπάιντεν με τις αθλιότητες που συμβαίνουν στην Ιερουσαλήμ απ’ όλες τις πλευρές. Είναι ο γνωστός Ερντογάν. Τραβά το σχοινί διότι στην πραγματικότητα θέλει να το σπάσει.

Είπε και κάτι άλλο ο Τούρκος πρόεδρος, το οποίο παραπέμπει σε εθνικιστικό παροξυσμό, ο οποίος καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνος σε συνδυασμό με τον ισλαμικό εξτρεμισμό:

  • «Τα παλαιστινιακά εδάφη είναι τόποι θυμάτων διωγμών, δεινών και αιματοχυσίας, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές που έχασαν την ειρήνη με το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και εσείς αυτό το υποστηρίζετε», ρώτησε απευθυνόμενος στον κ. Μπάιντεν. Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, και η Παλαιστίνη ανήκει στην …Τουρκία!

Είναι φανερό βέβαια ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ, τα οποία σχεδιάστηκαν στην Τουρκία, όπως πολύ ορθά πιστεύουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Όπως αποδείξαμε τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος νόμιζε ότι θα προκαλούσε πολιτική ζημία στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για να τον εκδιώξει από το πολιτικό παιγνίδι της χώρας του. Αντίθετα τον ενδυνάμωσε. Και επίσης, πίστευε ότι αυτός ήταν ο τρόπος για να σταματήσει την πορεία της ειρήνης του Εβραϊκού Κράτους με τις αραβικές χώρες.

Ενώ στην αρχή φαινόταν ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει, τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Ερντογάν, ο οποίος δεν βοηθά την υπόθεση της Παλαιστίνης, αντίθετα μονίμως την χαντακώνει. Οι άμοιροι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται και ο Ερντογάν δίνει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το πολυτελές παλάτι του πάνω από τις σορούς των νεαρών ακτιβιστών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και οι ξένοι πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά μάτια τους και να δουν κατάματα την αλήθεια – αν την αντέχουν φυσικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σημερινός Λευκός Οίκος προτιμά να γίνει το «ξεκαθάρισμα» τώρα παρά να αφεθεί η κατάσταση να σέρνεται και το πρόβλημα να διαιωνίζεται. Όμως, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η Τουρκία, πρέπει να ακολουθήσουν στα βήματα του Προέδρου Μπάιντεν, και οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες της Καγκελαρίας της κ. Μέρκελ, επιχειρούν πάλι να διασώσουν τον Ερντογάν. Και την ίδια στιγμή η Καγκελάριος στηρίζει το Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο με τους Παλαιστίνιους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να ξεκαθαρίσουμε αν είμαστε με τους Παλαιστίνιους ή με την Χαμάς. Η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτείται από τον Ερντογάν για να δημιουργεί προβλήματα στο Ισραήλ, στους Αμερικανούς και γενικά στη Δύση. Είναι γνωστός ο φιλοτουρκισμός των ηγετών της Χαμάς, μερικοί εκ των οποίων έχουν αποκτήσει τουρκικά διαβατήρια. Για την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες είναι μία τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς. Και συνάμα αντιδυτική και ανθελληνική.

Οι Έλληνες και οι Κύπριοι πολίτες έχουν κατά καιρούς δώσει μεγάλους μάχες για τους Παλαιστίνιους. Όταν η Τουρκία ήταν σύμμαχος του Ισραήλ. Και όταν το Εβραϊκό Κράτος τα έδινε όλα για την Άγκυρα.

Οι Παλαιστίνιοι δεν προσήλθαν ποτέ στις δικές μας διαμαρτυρίες εναντίον της Τουρκίας, ενώ εμείς διαδηλώσαμε μέχρι και έξω από το Λευκό Οίκο γι’ αυτούς. Έτσι έχουν τα πράγματα. Πάντα οι Τούρκοι πουλούσαν τους Παλαιστίνιους και πάντα εμείς τους υποστηρίζαμε.

Όμως, τώρα μας «πούλησαν» για τον Ερντογάν. Στις δικές τους διαδηλώσεις υπάρχουν περισσότερες τουρκικές σημαίες από τις παλαιστινιακές. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Τα πράγματα άλλαξαν πια. Ο Ερντογάν έσπασε τη συμμαχία με το Εβραϊκό Κράτος. Αυτό συμμάχησε με την Ελλάδα και την Κύπρο. Και καλώς πράττουν η Αθήνα και η Λευκωσία και σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες τους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Όλοι εσείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο που διαδηλώνετε υπέρ της Χαμάς… Κατεβείτε στους δρόμους και εναντίον της τουρκικής κατοχής. Έλεος πια με τις ιδεολοψίες σας. Όπως σωστά είπε ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης, οι δικές μας «αριστερές δυνάμεις» υποστηρίζουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν κράτος, αλλά παλεύουν για να καταργηθεί το κυπριακό. Η Κυπριακή Δημοκρατία…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο νέος “πόλεμος” του Ερντογάν: Θα μπορούσε να διαλύσει τις συμμαχίες του Ισραήλ με τους Άραβες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: