Γελάει ο Κολοκοτρώνης… Γελοίος, αλλά επικίνδυνος, λαϊκισμός Ερντογάν που θέλει Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την άλωση της Τριπολιτσάς

Εφιππος ανδριάντας του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα δημιουργήματα της νεοελληνικής γλυπτικής. Φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Λάζαρο Σώχο στο Παρίσι, το Άγαλμα Κολοκοτρώνη χυτεύτηκε το 1894 στο χυτήριο Τιεμπό του Παρισίου (σε δύο αντίτυπα) και το 1895 μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η Τουρκία θα προσφύγει, λέει η Yeni Safak, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την «γενοκτονία» κατά την Άλωση (απελευθέρωση) της Τριπολιτσάς από τους επαναστατημένους Έλληνες, υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Και αυτοί οι ίδιοι που έσφαξαν έως ότου κουράστηκαν κατά την Άλωση της Κωσταντινούπολης, που επί 400 και πλέον χρόνια έσφαζαν τους κατακτημένους Έλληνες, αυτοί που αποδεδειγμένα ευθύνονται για τουλάχιστον δυο γενοκτονίες (Πόντιοι και Αρμένιοι), αυτοί που έσφαξαν χιλιάδες γυναικόπαιδα στη Σμύρνη…

Αυτοί οι ίδιοι ή καλύτερα ο άθλιος λαϊκιστής Ερντογάν που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση καθώς βλέπει την ήττα -και κυρίως τις ποινικές της συνέπειες- να έρχεται παρήγγειλε σε κάποιον από τους υποτακτικούς του να κάνει μια… μεγαλειώδη ανοησία αποπροσανατολισμού.

Ενώ η Τουρκία βράζει από την καταδίκη του πολιτικού του αντιπάλου, δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, και δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους ζητούν να φύγει ο δυνάστης, ο Ερντογάν πιστεύει ότι με ανοησίες του τύπου προσφεύγουμε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την «γενοκτονία» κατά την Άλωση της Τριπολιτσάς θα μπορέσει να αλλάξει την ατζέντα με πομφόλυγες που από την αρχή γνωρίζουν όλοι ότι δεν έχουν καμία υπόσταση ή λογική.

Γιατί με αυτή τη λογική καθέ μία από τις εκατοντάδες αλώσεις πόλεων στα μακρά ιστορία πολέμων θα ήταν μια γενοκτονία.

Προφανώς, όμως, ο Ερντογάν, βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση και πολιτικά και ψυχολογικά που κάνει πλέον το ένα λάθος μετά το άλλο. Και αντί να αναζητά τρόπους να ανορθώσει την οικονομία της χώρας του αναλώνει τα 24ωρα του σκεπτόμενος δήθεν εξυπνακισμούς για να ανατρέψει τη λαϊκή οργή.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αριάνα Φερεντίνου

Η φιλοκυβερνητική ισλαμικών τάσεων εφημερίδα Γενί Σαφάκ με τίτλο “Η σφαγή της Τριπολιτσάς πηγαίνει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο” προβάλλει σήμερα τις δηλώσεις Τουρκομάνου ιστορικού, του Ιρφάν Τατλίογλου, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει με την υποστήριξη των κομμάτων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να οδηγήσουν την Ελλάδα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την φερόμενη “Σφαγή της Τριπολιτσάς” το 1821 όπου οι Έλληνες έσφαξαν, κατά τους Τούρκους ιστορικούς, 50.000 Οθωμανούς Τούρκους, Εβραίους και Αλβανούς.

Ο Τατλίογλου που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Τουρκομάνων θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να δικαστεί για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή.  Συναντήθηκε επίσης με ομάδες των πολιτικών κομμάτων στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και εξασφάλισε την υποστήριξή τους.

Ο Tatlıoğlu είπε: «Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή».

Η εκδικητικότητα του Ερντογάν εκτινάσσει στα ύψη τις πολιτικές μετοχές του Ιμάμογλου και φέρνει τον δυνάστη της Αγκυρας πιο κοντά στην ήττα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: