Ξαναβγάζει το Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία: Έτσι θα πάει στην… Πενταμερή της Γενεύης για το Κυπριακό [video]

File Photo Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ αποπλέει με συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου. EPA/ERDEM SAHIN μέσω ΚΥΠΕ




Tο γεωτρύπανο Γιαβούζ βγάζει στην ανατολική Mεσόγειο ο Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίζεται από την πλευρά της Τουρκίας εάν θα κάνει έρευνες στην τουρκική ή στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την επανέναρξη των γεωτρήσεων ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμλέζ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber την Παρασκευή, 2 Απριλίου, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Έθνος.

«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Barbaros θα κάνει μακροχρόνια συντήρηση στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Yavuz ολοκληρώνει τις προμήθειές του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Επομένως, με το πλωτό γεωτρύπανο στην ανατολική Μεσόγειο σκοπεύει να πάει η Τουρκία στην άτυπη Πενταμερή της Γενεύης για το Κυπριακό. Σημειώνεται πως η Πενταμερής πραγματοποιείται με στόχο την  επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Προκλήσεις στη Λέσβο και εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Από το βράδυ της Πέμπτης, 1 Απριλίου, και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, 2 Απριλίου, διήρκεσε η οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας, να προωθήσει μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση προώθησης από την Τουρκία έγινε σε επτά προσπάθειες, σε ακτίνα μεταξύ 50-100 ναυτικών μιλίων βορειανατολικά της Λέσβου.  Οι κινήσεις τους, έγιναν αντιληπτές μέσω των ελληνικών παρατηρητηρίων και ραντάρ των ελληνικών σκαφών, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

«Λουκέτο» σε όλη τη Γερμανία εξετάζει η Μέρκελ: Τα κρατίδια αποφεύγουν να λάβουν μέτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: