Μιχάλης Ιγνατίου στο Omega ΤV: Μέτωπο κατά Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για τους S-400 * Ακόμη και ο φιλότουρκος Στόλτενμπέργκ

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή του OMEGA TV, Μιχάλη Παυλίδη. Πηγή φωτογραφίας via Omega TV




Στην πρεμιέρα της νέας διοίκησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην πρώτη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, φάνηκε η τεράστια διαφορά.

Όπως μεταδίδει από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο δημοσιογράφος – αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στον τηλεοπτικό σταθμό Omega TV της Κύπρου, όλοι ανεξαιρέτως ακόμη και ο γνωστός φιλότουρκος γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τάσσονται κατά της παραμονής του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε σχετικά:

  • “Έχω εκφράσει ρητά την ανησυχία μου σχετικά με αυτήν την απόφαση της Τουρκίας, όπως και οι 29 άλλοι σύμμαχοι. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όπως το ευρωπαϊκό σύστημα SAMP/T-System ή οι αμερικανικοί Patriots. Εργαζόμαστε για μια λύση σε αυτό το ζήτημα, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη σ’ αυτό το σημείο. Ένα πράγμα είναι σαφές: Το σύστημα S400 δεν πρέπει να ενσωματωθεί στο ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ, επειδή ενέχει κίνδυνο για τα συμμαχικά αεροσκάφη”.

Σε ότι αφορά στον ορισμό ημερομηνίας για την Πενταμερή σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ είχαμε ξεκινήσει με προοπτική το τέλος Φεβρουαρίου ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου και βλέπουμε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Γραφτείτε στο κανάλι της Hellas Journal στο YOUTUBE

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega Tv: Και το Πατριαρχείο στην εξίσωση * Δεν περνάει στον Μπάιντεν το πολιτικό bulling του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: