Εφιάλτης για την Μέρκελ η πανδημία: Ξυπνά μέσα στην νύχτα και μαθαίνει να ζει με μαλλιά που γκριζάρουν…

H Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (Κ) συζητά με τους οικοδεσπότες της RTL / N-TV Nikolaus Blome (Α) και Frauke Ludowig για τον εμβολιασμό και την πανδημία. 04 Φεβρουαρίου 2021. EPA, SANDRA STEINS, POOL
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι ξυπνάει μερικές φορές τη νύχτα με τη σκέψη της υγειονομικής κρίσης και τη διαχείρισή της, ενώ ελπίζει πως η μείωση των μολύνσεων, που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των εμπορικών, ιδίως των κομμωτηρίων.

«Μου συμβαίνει να ξυπνάω τη νύχτα και να σκέφτομαι όσα συμβαίνουν (…), είναι μια δύσκολη περίοδος για εμένα επίσης, καθώς πρέπει να σκεφτόμαστε σωστά, στριφογυρίζω ξανά και ξανά τις σκέψεις στο μυαλό μου, προτού πάρω αποφάσεις και όλο αυτό με ανησυχεί, είναι αλήθεια», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Η Άγγελα Μέρκελ, αν και δεν συνήθιζει να μιλάει για τα συναισθήματά της και την προσωπική ζωή της, είπε ότι έπρεπε να αποδεχθεί το κλείσιμο των κομμωτηρίων που αποφασίστηκε τον Νοέμβριο και να συνηθίσει το γεγονός ότι θα έχει λίγες γκρίζες τρίχες.

Εντούτοις, διευκρίνισε ότι είχε την τύχη να έχει προσωπικά «μια βοηθό με την οποία τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης». Στην τελική, ωστόσο, «θα πρέπει να ζούμε με μαλλιά που γκριζάρουν».

«Θα χαρώ επίσης όταν τα κομμωτήρια μπορέσουν να ξανανοίξουν», συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει, προς το παρόν, συγκεκριμένη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η ντερ Λάιεν υπερασπίζεται τις αποφάσεις της Κομισιόν για τα εμβόλια, προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον “εμπόδια”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: