Η πανδημία… τέχνας κατεργάζεται: Δύο άνεργα αδέλφια στις Βρυξέλλες έγιναν «covid boys» – Επιτηρούν την τήρηση των μέτρων

File Photo Δημοτικοί υπάλληλοι διανέμουν μάσκες στους πολίτες στο Βέλγιο. EPA, STEPHANIE LECOCQ μέσω ΚΥΠΕ
Δύο νεαροί Βέλγοι, οι οποίοι έμειναν άνεργοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, αποφάσισαν να αλλάξουν καριέρα και πλέον ως «COVID boys» απολυμαίνουν τις επιφάνειες στους δημόσιους χώρους και περιπολούν στους δρόμους των Βρυξελλών για να ενθαρρύνουν την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας.

Ο 27χρονος Εντουάρ ντε Βος και ο 26χρονος Οσκάρ Μπριού εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας φορώντας στολές χημικής προστασίας και γάντια και εξοπλίστηκαν με απολυμαντικά, ταινίες μέτρησης, σφουγγάρια και χιούμορ.

Αμφότεροι έχασαν τις δουλειές τους κατά το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα, τον Μάρτιο.

«Περάσαμε το πρώτο λόκνταουν πίνοντας και κάνοντας πράγματα στην τύχη. Κάποια στιγμή κάτι μας συνέβη και ξεκαθάρισαν τα πράγματα», είπε στην τηλεόραση του Ρόιτερς ο ντε Βος, ο οποίος εργαζόταν σε μια σαπωνοποιία. «Και στο σημείο αυτό αρχίσαμε να οργανωνόμαστε».

Οι δύο φίλοι συμβουλεύουν ένα ζευγάρι που τρώει ότι πρέπει να κάθεται ή να σταθεί στην άκρη αντί να περπατάει τρώγοντας και υπενθυμίζουν στους περαστικούς ότι η μάσκα, που είναι υποχρεωτική παντού στις Βρυξέλλες, πρέπει να καλύπτει και την μύτη.

«Ναι, έχετε δίκιο. Αλήθεια. Κάποιες φορές το ξεχνάμε», απαντάει μια γυναίκα.

Ο 27χρονος και ο 26χρονος καθαρίζουν τα παρκόμετρα και ψεκάζουν με αντισηπτικό τα χέρια ενός πεζού μόλις τοποθετήσει σωστά τη μάσκα του. Επίσης οι δυό τους εκπαιδεύουν και άλλους για να κάνουν την ίδια δουλειά.

Η αστυνομία των Βρυξελλών, κληθείσα να σχολιάσει την δράση τους, απάντησε: «Το να προσφέρεις συμβουλές είναι καλό, αλλά είναι προτιμότερο να προέρχεται από επίσημους διαύλους».

Το Βέλγιο είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί βαρύτερα από την πανδημία της COVID-19 με περισσότερους από 20.000 νεκρούς και σχεδόν 700.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

«Κράτος εν κράτει» το twiiter: Κλείδωσε τον λογαριασμό της κινέζικης πρεσβείας στην Ουάσινγκτον λόγω ανάρτησης για τους Ουιγούρους

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: