«Κράτος εν κράτει» το twiiter: Κλείδωσε τον λογαριασμό της κινέζικης πρεσβείας στην Ουάσινγκτον λόγω ανάρτησης για τους Ουιγούρους

Photo Αποτύπωμα οθόνης από τον λογαριασμό twitter της πρεσβείας της Κίνας στην Ουάσιγκτον Screenshot twitter Chinese Embassy in US
Το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό της πρεσβείας της Κίνας στις ΗΠΑ έπειτα από μια ανάρτηση με την οποία υπερασπιζόταν την κινεζική πολιτική απέναντι στους Ουιγούρους στην επαρχία Σινζιάνγκ, με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης να εξηγεί ότι η ανάρτηση παραβίασε τους όρους χρήσης του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επεσήμανε ότι είναι μπερδεμένο από την απόφαση του Twitter και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη της κινεζικής πρεσβείας να επισημαίνει την παραπληροφόρηση και να ξεκαθαρίζει την αλήθεια.

Η κινεζική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανήρτησε αυτό τον μήνα στον λογαριασμό της @ChineseEmbinUS, ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι οι γυναίκες της μειονότητας των Ουιγούρων απελευθερώθηκαν και δεν είναι πλέον “αναπαραγωγικές μηχανές”, επικαλούμενη μια έρευνα της κρατικής εφημερίδας China Daily.

Το Twitter απέσυρε την ανάρτηση και την αντικατέστησε με μια αναφορά ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Το Twitter κρύβει τις αναρτήσεις που παραβιάζουν τους όρους χρήσης του και απαιτεί από τους διαχειριστές των λογαριασμών να τις σβήνουν. Ο λογαριασμός της κινεζικής πρεσβείας δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση μετά τις 9 Ιανουαρίου.

“Αναλάβαμε δράση για το tweet το οποίο μας επισημάνθηκε ότι παραβιάζει την πολιτική μας κατά της απανθρωποποίησης, η οποία αναφέρει: Απαγορεύεται η απανθρωποποίηση μιας ομάδας ατόμων βάσει της θρησκείας, της κοινωνικής καταγωγής, της ηλικίας, της αναπηρίας, της φυλής ή της εθνότητάς τους”, εξήγησε σήμερα εκπρόσωπος του Twitter.

Η αναστολή του λογαριασμού της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ έγινε μία ημέρα αφού η απερχόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Πεκίνο ότι διαπράττει “γενοκτονία” στη Σινζιάνγκ, μια άποψη που συμμερίζεται και η κυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε σήμερα στην τακτική της ενημέρωση του Τύπου ότι το Πεκίνο είναι μπερδεμένο από την απόφαση του Twitter.

“Υπάρχουν αμέτρητες αναφορές και πληροφορίες εναντίον της Κίνας σχετικά με την Σινζιάνγκ. Είναι ευθύνη της πρεσβείας μας στις ΗΠΑ να διευκρινιζει την αλήθεια”, τόνισε η Χούα.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ουιγούρων στη Σινζιάνγκ, όπου ομάδα του ΟΗΕ έχει αναφέρει πως κρατούνται σε στρατόπεδα τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ουιγούροι καθώς και μέλη άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

H Γαλλία θα χρειαστεί και νέο lockdown αν δεν αποδώσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: