Το είπε και το έκανε ο Πρόεδρος Τράμπ: Bγήκε από το νοσοκομείο, πάει στο Λευκό Οίκο… (βίντεο)

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέρχεται του νοσοκομείου Walter Reed National Military Medical Center, στη Μπεθέσντα του Μέριλαντ. EPA, Chris Kleponis / POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα αποχωρήσει σήμερα από το νοσοκομείο για τον Λευκό Οίκο. Και το έκανε. Στις 6.35 μ.μ. ώρα Ουάσιγκτον, άνοιξε η πόρτα του νοσοκομείου και βγήκε ο Πρόεδρος Τραμπ.

Τον παρέλαβε το προεδρικό ελικόπτερο Marine One με προορισμό τον Λευκό Οίκο. Στις 6.45 έφτασε στην προεδρική κατοικία. Ανέβηκε μόνος τα σκαλοπάτια και εισήλθε στο Λευκό Οίκο, όπου τον διακρίναμε μερικά λεπτά να βγάζει φωτογραφίες.

Όταν εισήλθε στην προεδρική κατοικία έβγαλε τη μάσκα και χαιρέτησε στρατιωτικά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: “Θα φύγω σήμερα από το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στις 6:30 μ.μ.(22:30 ώρα Ελλάδας). Αισθάνομαι πολύ καλά! Μην φοβάστε τον Covid.Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει,μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό, τι έκανα πριν από 20 χρόνια!” το μήνυμα του Τραμπ στο Twitter.

Νωρίτερα ο ίδιος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πιθανότατα σήμερα θα ικανοποιηθεί το επίμονο αίτημα του Προέδρου και θα πάρει εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ρίντ, έχει επιδοθεί από το πρωί στην αγαπημένη του συνήθεια, το “τουϊτάρισμα”, ενώ στη συνέχεια έφυγε για λίγο από το νοσοκομείο Walter Reed και πέρασε με το προεδρικό τζιπ μπροστά από τους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον στηρίξουν αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η κάμερα του CNN “συνέλαβε” τον Αμερικανό Πρόεδρο, φορώντας μάσκα, να κουνά το χέρι του μέσα από το τζιπ. Ήδη έχει επιστρέψει στο νοσοκομείο. Ήθελε με την κίνηση αυτή να δείξει ότι είναι καλά και ότι σύντομα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Για την κίνηση του αυτή δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις ότι θέτει τον ίδιο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο λέγοντας πως “αναφέρεται ότι τα Μέσα ενημέρωσης αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα έλεγαν ότι ήμουν αγενής”, έγραψε στο Twitter.

  • ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά νοσοκομειακά κριτήρια για να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και, ενώ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο, είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της υγείας του προσβληθέντα από κορονοϊό Αμερικανού προέδρου.

Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ενημέρωση Τύπου από τον γιατρό του Τραμπ, ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με tweet του ανακοίνωσε ότι φεύγει από το νοσοκομείο, λέγοντας ότι νοιώθει «πολύ καλά».

«Τις τελευταίες 24 ώρες … πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά κριτήρια χορήγησης εξιτηρίου από το νοσοκομείο», δήλωσε ο Κόνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τότε που ο Τραμπ εμφάνισε για τελευταία φορά πυρετό και ότι τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν φυσιολογικά.

«Αν και μπορεί να μην βρίσκεται εντελώς εκτός κινδύνου, η ομάδα και εγώ συμφωνήσαμε ότι όλες οι αξιολογήσεις μας, και το σημαντικότερο, η κλινική του κατάσταση, υποστηρίζουν την ασφαλή επιστροφή του προέδρου στο σπίτι, όπου θα λαμβάνει κορυφαίου επιπέδου ιατρική περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο», πρόσθεσε ο Κόνλεϊ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε αδιέξοδο ο Τραμπ, 19 tweet σε μια ώρα: θέλει να φύγει απ’ το νοσοκομείο για να μη δείχνει αδύναμος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: