Θέλει να φύγει από το νοσοκομείο ο Τραμπ: Μπήκε στο προεδρικό τζίπ και πήγε να χαιρετίσει τους οπαδούς του!!!

Το προεδρικό τζίπ με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ περνά μπροστά από τους οπαδούς του. Φωτογραφία via CNN




Με ευχαριστίες μέσω του αγαπημένου του Twitter προς τους υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Walter Reed, αλλά και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις, ξεκίνησε την ημέρα του χθες ο πρόεδρος Τραμπ.

Όμως αυτό που έκανε χθες το απόγευμα δεν το ανέμενε κανείς και στην κυριολεξία προκάλεσε σοκ στους Αμερικανούς πολίτες, που με το στόμα ανοικτό έβλεπαν τις σκηνές στα τηλεοπτικά δίκτυα.

Βγήκε για μερικά λεπτά από το νοσοκομείο, επιβιβάστηκε σε ένα από τα τζίπ της συνοδείας του, και πέρασε μπροστά από τους οπαδούς του, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Walter Reed. Ήταν κάτι που δεν ανέμενε κανείς και όλοι αντιλαμβάνονται πια ότι δεν ακούει κανένα και ειδικά τους θεράποντες ιατρούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε βεβαίως ότι η ιατρική ομάδα είχε δώσει την άδεια της γι’ αυτή την ενέργεια του κ. Τραμπ, αν και άλλοι ιατροί που μίλησαν στα αμερικανικά δίκτυα τόνισαν πως δεν υπάρχει γιατρός, που σέβεται τον εαυτό του, που θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Στην κυριακάτικη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Δρ. Brian Garibaldi, που συμμετέχει στην ιατρική ομάδα του κ. Τραμπ, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος θα μπορούσε να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο ακόμη και τη Δευτέρα.

Αναφορικά με την πιθανότητα εξόδου του από το νοσοκομείο, σημειώνεται από πηγές ότι αυτό αποτελεί επιθυμία του κ. Τραμπ, καθώς φέρεται να μην αντέχει άλλο να παραμείνει στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο. Είναι βέβαιο ότι απαιτεί να φύγει, κάτι που ίσως συμβεί σήμερα, όπως είπαν οι γιατροί.

Ο κ. Τραμπ θέλει να τονώσει το ηθικό των οπαδών του και να δείξει ότι παραμένει άτρωτος και μπορεί να νικήσει και τον “κινέζικο ιό”. Η κατάσταση έχει εντελώς ξεφύγει από τα χέρια των ιατρών στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες η σκέψη είναι να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο του Λευκού Οίκου, το οποίο όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με το Walter Reed, που θεωρείται το καλύτερο νοσοκομείο στον κόσμο.

Όπως ανέφερε ένας εκ των ιατρών, ο κ. Τραμπ το Σάββατο έλαβε τη δεύτερη δόση remdesivir (ρεμδεσιβίρη) και σήμερα (χθες) αισθάνεται καλά.

«Είναι όρθιος και κινείται. Το σημερινό μας σχέδιο είναι να φάει και να πιει, να σηκωθεί και να φύγει από το κρεβάτι”, είπε ο Γκαριμπάλντι. “[Αν] συνεχίζει να φαίνεται και να αισθάνεται όπως και σήμερα, η ελπίδα μας είναι να προγραμματίσουμε να λάβει αύριο εξιτήριο για το Λευκό Οίκο όπου μπορεί να συνεχίσει την θεραπεία του».

Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

«Οπως κάθε ασθενής, έχει τα πάνω και τα κάτω», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 74 ετών, ακολουθεί αγωγή με remdesivir (ρεμδεσιβίρη), αλλά πλέον λαμβάνει και δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά της Covid-19.

Το Σάββατο οι γιατροί και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου έπεσαν σε αντιφάσεις, προκαλώντας αντιφατικές φήμες για την υγεία του προέδρου, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο Τραμπ να αναρτήσει μαγνητοσκοπημένο βίντεο.

Την Κυριακή, ο προσωπικός γιατρός του προέδρου παραδέχθηκε ότι ο πρόεδρος είχε δύο επεισόδια παροδικής μείωσης του ποσοστού οξυγόνου στο αίμα,

Συνεχίζει να παρουσιάζει βελτίωση, είπε ο Δρ,. Σον Κόνλεϊ, αλλά όπως και με οποιαδήποτε ασθένεια, «υπάρχουν συχνά σκαμπανεβάσματα», είπε ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στη Bethesda του Maryland.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μάρκ Μίλεϊ, ενημέρωσαν τον πρόεδρο Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής.

Ανέφερε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως συνομίλησε με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μάρκ Μέντοους, ο οποίος του μετέφερε μια πολύ καλή εικόνα για την υγεία του προέδρου.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έφυγε για λίγο από το νοσοκομείο για να χαιρετίσει τους οπαδούς του!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: