Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές: Τρία νέα πρόσωπα και δύο αναβαθμίσεις στο κυβερνητικό σχήμα

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Με τις αλλαγές αυτές, σημείωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση ο κ. Πέτσας  επιδιώκεται:

Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.

Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.

Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης», προσθέτει ο κ. Πέτσας  «επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία.  Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.  Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές.
Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.
Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η προτεραιότητα του Μαξίμου

Μείζονα προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η ταχύτερη δυνατή δημιουργία της κατάλληλης ομάδος κρούσης τόσο στην Προεδρία της κυβέρνησης, όσο και στο υπουργικό σχήμα, η οποία θα επιφορτιστεί με την ευθύνη του συντονισμού των συναρμόδιων Υπουργείων για το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της απορρόφησης και κατ’ επέκταση αξιοποίησης του πακτωλού των κοινοτικών πόρων, ύψους 72 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ της επόμενης 7ετίας.

Καθόλου τυχαίο, επίσης, πως χθες δόθηκε αργά το απόγευμα στην δημοσιότητα η ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη για την αναμόρφωση της Ελληνικής Οικονομίας και όχι το τελικό κείμενο, όπως διευκρινίζεται. Σύμφωνα με αυτήν, βασικός στόχος αναδεικνύεται η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, που εξυπηρετείται από «δράσεις, που συστηματικά ενισχύουν την παραγωγικότητα, την εργασία και τις επενδύσεις».

Βάσει των συντακτών του κειμένου, κεντρικός – μεσοπρόθεσμός στόχος της Ελληνικής Οικονομίας πρέπει να είναι η συστηματική αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας, αλλά και η στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία. Εξάλλου, η Επιτροπή Πισσαρίδη προτείνει 14 διακριτές δράσεις για την επίτευξη των εν λόγω στόχων.

Δείτε το βίντεο:

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνονται οι στοχευμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: