Ανάληψη καθηκόντων από τους νέους υπουργούς, υφυπουργούς και επιτρόπους στην Κύπρο: Τελετές παράδοσης και παραλαβής

FILE PHOTO: To Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. ΦΩΤΟ: ΓΤΠ ΡΙΟ




Πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το πρωί η τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, υφυπουργών και επιτρόπων στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε μερικό κυβερνητικό ανασχηματισμό, την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πως:

  • Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο Βασίλης Πάλμας,
  • Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η Μαρία Παναγιώτου,
  • Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως ο Μάριος Χαρτσιώτης,
  • Υπουργός Υγείας ο Μιχάλης Δαμιανός,
  • Υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής ο Νικόδημος Δαμιανού και
  • Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων η Μαριλένα Ραουνά.

Επίσης Επίτροπος Πολίτη διορίζεται ο Παναγιώτης Παλατές, Επίτροπος Ορεινών Περιοχών ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας και Επίτροπος Περιβάλλοντος η Αντωνία Θεοδοσίου.

Σε ό,τι αφορά τις τελετές παράδοσης/παραλαβής των Υπουργείων και του Υφυπουργείου, ανακοινώθηκε ότι στις 10.30 π.μ. θα γίνει η τελετή στο Υπουργείο Άμυνας, στις 11.15 στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Επίσης τελετές παράδοσης/παραλαβής θα γίνουν στις 12 μ.μ. στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στις 12.45 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας, στη 1.30 μ.μ. στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ στις 2.15 μ.μ. θα γίνει η τελετή για τη νέα Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ανασχηματισμός στην Κύπρο: Δεν έγινε καμία συνδιαλλαγή με τα κόμματα για τα νέα μέλη της κυβέρνησης διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: