Μεγάλη η ευθύνη των τραπεζιτών της Κύπρου: Κυνηγούν τους πολίτες, όχι τους πολιτικούς…

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους. Δεξιά ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Φωτογραφία ΓΤΠ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Μπορεί η πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη να τα έκανε σαλάτα με τον κατάλογο των δανείων των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ), αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το μπάχαλο στην κυπριακή Βουλή.

Στην Κύπρο όταν ομιλούν για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα εννοούν αυτό που σημαίνουν οι τρεις λέξεις: Πρόκειται για άτομα που έχουν ή είχαν σχέση με την πολιτική και γενικά με το κράτος και τα οποία είχαν πάρει τραπεζικά δάνεια, τα οποία είτε δεν τα εξυπηρετούν, είτε τους χαρίστηκαν. Σκάνδαλο μεγατόνων δηλαδή…

  • Ξεκινούμε από το γεγονός ότι αυτή η λίστα πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει ένας τελευταίος έλεγχος για να μην στιγματιστούν αθώοι. Ήδη κάποιοι αντέδρασαν και απέδειξαν πως κακώς βρίσκονται τα ονόματά τους στον κατάλογο.

Προφανώς η κ. Γιωρκάτζη δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ότι και να λέει. Επειδή στον κατάλογο φαίνεται πως υπάρχουν και ονόματα αθώων, και λόγω αυτών μπορεί να σωθούν οι ένοχοι, έπρεπε να πάρει την απόφαση ο πρόεδρος της Βουλής να διεξαχθεί μία τελική έρευνα για να «καθαρίσει» η λίστα. Και μετά να τη δημοσιοποιήσει.

Αντ’ αυτού έριξε το βάρος στους ώμους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας… Τι να κάνει και ο κ. Αναστασιάδης; Πόσους συναδέλφους του πολιτικούς να διασώσει. Αχ βούρδουλας που σας χρειάζεται εκει στην ημικατεχόμενη Κύπρο…

  • Το ζητούμενο είναι άλλο: Ότι Κύπριοι πολιτικοί εκμεταλλεύθηκαν το «στάτους» τους και εξασφάλιζαν δάνεια που προφανώς δεν πλήρωναν. Φοβάμαι πως σε τούτο τον κατάλογο δεν περιλήφθηκαν τα ονόματα όσων τα δάνειά τους διαγράφηκαν. Δάνεια έχουν πάρει κόμματα, συντεχνίες και λοιπές κομματικές οργανώσεις.

«Όλα στη φόρα» πρέπει να είναι το σύνθημα. Θέλουμε να πληροφορηθούμε όλα τα ονόματα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν και τα δάνεια όσων επιχειρηματιών, έχουν σχέση με το κράτος. Εικάζω ότι εδώ έχουν γίνει σημεία και τέρατα.

Η ευθύνη των τραπεζιτών είναι τεράστια. Συμμετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο. Χωρίς τη βοήθειά τους, δεν θα προστατεύονταν οι πολιτικοί, που δεν πλήρωναν τα δάνειά τους. Γιατί οι τραπεζίτες κυνηγούν τους πολίτες και όχι τους πολιτικούς;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο: Οι υπεύθυνοι δεν έχουν πληρώσει ακόμα για την προδοσία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: