Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο: Οι υπεύθυνοι δεν έχουν πληρώσει ακόμα για την προδοσία…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει το τέλος της ομηρίας των Ελλήνων της Κύπρου… Και ένα κερί να ανάψεις μες την καταχνιά θα φωτίζει…

Η ελπίδα, σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη, είναι η μεγαλύτερη παγίδα διότι επιφέρει τον εφησυχασμό, που με την σειρά του φέρνει την “αργία”. Τον εφησυχασμό προσπαθούν να μας επιβάλουν οι πολιτικοί στην Κύπρο και την Ελλάδα. Και την παράδοση.

Η πράξη είναι όμως η πιό ιερή στιγμή της θεωρίας…. Δεν αρκεί να σκέφτεσαι την δημιουργία πρέπει να δημιουργείς και αυτό είναι που θα σε κάνει λεύτερο!

Στις 290 Ιουλίου ο Ελληνισμός τιμά τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής και προσβολής. 46 χρόνια πέρασαν από εκείνη την αποφράδα ημέρα. 46 χρόνια και αρνούμαστε να ξεχάσουμε. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία. Τα τετελεσμένα της προδοσίας της ελληνικής χούντας.

  • Η Κύπρος ήταν αυτή που πλήρωσε βαρύ τίμημα για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο Δημήτριος Ιωαννίδης πρόδωσε τους Έλληνες της Κύπρου. Προχώρησε στο πραξικόπημα εναντίον του ανυπάκουου Μακάριου ενώ γνώριζε ότι θα ακολουθούσε η εισβολή των Τούρκων. Η Αμερική του Χένρι Κίσιγκερ είχε σχεδιάσει τα πάντα.

Μας λένε επειδή χάσαμε τον πόλεμο να συμβιβαστούμε. Και να παραχωρήσουμε την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας στη βάση της φιλοτουρκικής και ρατσιστικής διευθέτησης που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Οι Έλληνες της Κύπρου απέρριψαν αυτή την απαράδεκτη διευθέτηση στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Πρέπει οι ξένοι να σεβαστούν την επιθυμία του λαού.

46 χρόνια μετά, η μνήμη “ταξιδεύει” στην 20η Ιουλίου του 1974. Πολλοί είμασταν έφηβοι τότε όταν έγινε το κακό, όταν προδωθήκαμε από την ελληνική χούντα. Οι 46χρονοι σήμερα είχαν γεννηθεί εκείνη την κατάμαυρη χρονιά. Δεν έζησαν την εισβολή. Ούτε όσοι γεννήθηκαν μετά το 1974.

Αλλά βλέπουμε με ικανοποίηση ότι το εθνικό φρόνημα είναι υψηλό στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου. Λένε όχι στην τουρκοποίηση του νησιού με κάθε θυσία…

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ αποδεχόμενοι την κακή λύση που έχουν ενώπιον τους. Πρέπει να πουν το δικό τους ΟΧΙ…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Σκηνές μίας σύγχρονης τραγωδίας: Η προδοσία της Κύπρου από τη χούντα οδήγησε στην κατοχή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: