Σίγουρη η αστυνομία ότι ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος είναι ο ένοχος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

FILE PHOTO: Η Μαντλίν Μακάν στην ηλικία που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία. EFE. METROPOLITAN POLICE HANDOUT




Σεσημασμένος παιδόφιλος με δύο σχετικές καταδίκες στην πλάτη του είναι ο 43χρονος Γερμανός που από χθες ταυτοποιήθηκε ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν το Μάϊο του 2007, σε ηλικία 3 ετών, από στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Ο 43χρονος φέρεται να εκτιεί ποινή κάθειρξης επτά ετών για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας δύο χρόνια πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι οι γερμανικές αρχές έχουν όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις ότι ο 43χρονος είναι αυτός που απήγαγε την Μαντλίν με την έρευνα τους να αφορά «φόνο» μολονότι οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο ύποπτος είχε μία συνομιλία 30 λεπτών που καταγράφηκε στην Πράια ντα Λουζ μόλις μία ώρα προτού το κορίτσι θεαθεί για τελευταία φορά εκεί στις 3 Μαίου του  2007.

Την επόμενη μέρα, ο 43χρονος, κατά εντελώς ύποπτο τρόπο, μετέφερε την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου του σε ένα άλλο άτομο παρότι εκείνος συνέχισε να το οδηγεί, είπε η αστυνομία.

Ο Γερμανός αρχικά δεν ήταν στη λίστα των 600 υπόπτων που είχε αρχικά συντάξει η ειδική ομάδα της βρετανικής αστυνομίας που ασχολείται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαντλίν και για πρώτη φορά «εμφανίστηκε στο ραντάρ» το 2017 όταν έγινε έκκληση για νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Σημαντική εξέλιξη λένε οι γονείς

Οι γονείς της Μάντλιν Μακάν, η οποία το 2007 εξαφανίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από την Ποτρογαλία σε ηλικία τριών ετών, δήλωσαν σήμερα ότι η ανακοίνωση για την ύπαρξη ενός νέου υπόπτου είναι πιθανόν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Οι γονείς της αναζητούν ίχνη της Μάντλιν σε ολόκληρο τον κόσμο επί 13 χρόνια.

“Η Κέιτ και ο Γκέρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό”, είπε στο BBC radio ο Κλάρενς Μίτσελ, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας.

“Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές”, πρόσθεσε.

“Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος (για την εξαφάνιση) στη δικαιοσύνη”, είπε ο Μίτσελ.

Αναζητεί μάρτυρες η αστυνομία

Η αστυνομία θέλει να μιλήσει με όποιον έχει σχετικές πληροφορίες για τον 43χρονο, ή για τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτό το πρόσωπο την ίδια περίπου περίοδο με την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Και τα δύο οχήματα, ένα τροχόσπιτο μάρκας Volkswagen και μία Jaguar, βρίσκονται σήμερα στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Ο ύποπτος, λέει η γερμανική αστυνομία, διέμενε στο Αλγκάρβε το διάστημα 1995-2007 και επί σειρά ετών σε ένα σπίτι κοντά στην Πράια ντα Λουζ.

Έκανε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και σε εξοχικές κατοικίες καθώς και διακίνηση ναρκωτικών.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτός “έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο παρελθόν”.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι χειρίζεται την υπόθεση ως ανθρωποκτονία και έχει αποσαφηνίσει την μέθοδο που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για να σκοτώσει την Μάντλιν.

Δεν θεωρεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος και ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος εμπλεκόταν σε αδικήματα όπως διαρρήξεις και ληστείες.

Με πληροφορίες από Daily Mail, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελληνοαμερικανός ο 29χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Λας Βέγκας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: