Στα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα, αλλά αρχίζει η Ευρώπη, είπε ο Καράογλου

Ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Την επισήμανση ότι από τα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα αλλά αρχίζει η Ευρώπη, έκανε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Κομοτηνής, αναφέρθηκε στους προγόνους που μόχθησαν και αγωνίστηκαν για να γίνει η Θράκη συνώνυμη της αρμονικής συμβίωσης.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλη την Ελλάδα για όλους τους Ελληνες και ιδιαιτέρως για μας τους Θρακιώτες», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

«Σαν σήμερα πριν από εκατό χρόνια ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Κομοτηνή, απελευθέρωσε την Αλεξανδρούπολη, απελευθέρωσε την ευρύτερη Θράκη», είπε και συνέχισε:«Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που μόχθησαν και αγωνίστηκαν ώστε η Θράκη να γίνει συνώνυμη της αρμονικής συμβίωσης. Η ελευθερία είναι το ύψιστο ιδανικό και μαζί με την υγεία το πλέον ανεκτίμητο αγαθό. Μόνο που για να την αποκτήσεις και να την υπερασπιστείς απαιτείται αρετή και τόλμη. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτή τη σημαντική επέτειο για να θυμίσουμε ότι εδώ από τα σύνορα της Θράκης δεν αρχίζει απλώς η Ελλάδα αλλά αρχίζει η Ευρώπη».

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής γίνονται με τη συμμετοχή των επισήμων, χωρίς την παρουσία πολιτών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Ν. Ρούμπου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία, αδιαφορεί για την ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal