Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία, αδιαφορεί για την ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών

File photo: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. ΑPE-MPE, PANTELIS SAITAS




Ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον κ. Τσίπρα μετά από σχόλιο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα μίλησε για αδιαφορία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών.

Η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, απάντηση στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα και όχι να εφευρίσκει προβλήματα σε κάθε λύση.
Αυτό κάνει και στο πεδίο της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Τα ανοιχτά σχολεία είναι μέρος της ζωής των παιδιών μας. Και υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες των ειδικών, την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση.

Ο κ. Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία. Αδιαφορεί για τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των μαθητών και στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων σε βάρος των πιο ευάλωτων.

Κόπτεται δήθεν για τις συνθήκες στις σχολικές αίθουσες, ενώ το κόμμα του οργανώνει συναθροίσεις, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, αγνοώντας τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Παραπληροφορεί για την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η οποία χθες δήλωσε:
1ον) ότι είναι νόμιμος καταρχήν ο σκοπός της ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές με φυσική παρουσία και σε άλλους μαθητές με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη ρύθμιση, και
2ον) ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος. Ταυτίζεται με τις πιο συντηρητικές αντιλήψεις τις οποίες μάλιστα θεωρεί «προοδευτικές». Προοδευτική σκουριά δεν υπάρχει.

Αγκαλιάζει τους λίγους συνδικαλιστές και υποτιμά τους πολλούς. Τους δασκάλους των παιδιών μας που απέδειξαν μέσα στην πανδημία, τι τιμή είναι να είσαι δάσκαλος. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Δεν τους κρύβουμε. Τιμάμε το έργο τους στην τάξη για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιμένει στην άκρως επικίνδυνη ρύθμιση για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες και αυτό παρά το γεγονός ότι Υπουργοί της πιάστηκαν να λένε ψέματα για δήθεν συμφωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Ηλεκτρονικά και από 15 Μαΐου οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά για 2020-21

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: