Αδιαμφισβήτητη είναι η αξία της ελληνικής γλώσσας είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου

O Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου. ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης




Το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων.

Aπώτερο σκοπό έχουν την εμπέδωση της γλωσσικής μας ταυτότητας, την αποτελεσματική διδασκαλία και την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας, η αξία της οποίας είναι αδιαμφισβήτητη, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου χαιρέτησε το πρωί εκδήλωση που πραγματοποίησε το Λανίτειο Λύκειο με θέμα “Η διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας”, με κύριο ομιλητή τον γνωστό Έλληνα καθηγητή γλωσσολογίας Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός ανέφερε πως “η αξία της ελληνικής γλώσσας, τόσο για τον γλωσσικό πλούτο όσο και για ιστορική συνέχεια, εδώ και τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητη”.

” Η ιστορική εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, αποδεικνύει τον δομημένο, λειτουργικό και δημιουργικό της χαρακτήρα”, είπε και υπέδειξε ότι χιλιάδες λέξεις της Ελληνικής έχουν περάσει στο λεξιλόγιο των σημαντικότερων σύγχρονων γλωσσών, ενώ η ελληνική γλώσσα έχει κυρίαρχη θέση στο λεξιλόγιο των Τεχνών, των Επιστημών, της Πολιτικής, της Φιλοσοφίας και κάθε πτυχής της ανθρώπινης δημιουργίας.

Τόσο η κοινή μορφή της ελληνικής γλώσσας, όσο και οι διαλεκτικές εκδοχές της, όπως διαχρονικά εμφανίζονται από τα πανάρχαια χρόνια, αποτυπώνουν την κοινή εθνική μας ταυτότητα και τον ενιαίο πολιτισμό μας και αποτελούν συνεκτικό δεσμό επικοινωνίας των ανά τον κόσμο Ελλήνων, πρόσθεσε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Υπογράμμισε δε πως το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκτιμώντας τη γλώσσα μας ως κώδικα επικοινωνίας των Ελλήνων και ως φορέα των αξιών και του πολιτισμού μας, καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, που απώτερο σκοπό έχουν την εμπέδωση της γλωσσικής μας ταυτότητας, την αποτελεσματική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στον καθηγητή Μπαμπινιώτη, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του, λέγοντας πως είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, που διακρίνεται για την πολυσχιδή του δράση, τα ποικίλα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το πλούσιο συγγραφικό και μορφωτικό του έργο.

ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης
Λεμεσός, Κύπρος

 

Tο Πειθαρχικό της ΕΔΕΚ διέγραψε ομόφωνα τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: