Tο Πειθαρχικό της ΕΔΕΚ διέγραψε ομόφωνα τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη

Ο πρώην Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΚΣ ΕΔΕΚ αποφάσισε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη, από το μητρώο των μελών του κόμματος.

Η απόφαση λήφθηκε στα επαρχιακά γραφεία της ΕΔΕΚ Λεμεσού, μετά από τρίωρη συνεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Την απόφαση ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κινήματος, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΚΣ ΕΔΕΚ, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις μαρτυρίες και τεκμήρια, που κατατέθηκαν ενώπιον του, καθώς επίσης και τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη, με την απόφασή του να αποταθεί στο δικαστήριο για ερμηνεία εγγράφου, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε εν μέσω της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του, για να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αλλά και της κοινής γνώμης».

«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ούτε την υστάτη δεν έχει δείξει τον παραμικρό σεβασμό στο κόμμα που τον εξέλεξε και στις εσωτερικές νόμιμες καταστατικές διαδικασίες», σημειώνει.

Επίσης, σημειώνει ότι «η όλη στάση και συμπεριφορά του αποδεικνύει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο ίδιος έχει θέση τον εαυτό του εκτός κόμματος».

Ως εκ τούτου, προστίθεται «το Πειθαρχικό Συμβούλιο μη έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή του από το μητρώο μελών του ΚΣ ΕΔΕΚ».

Τέλος, το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρει ότι το σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί αργότερα στην δημοσιότητα.


Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού: Αρνητικά τα αποτελέσματα στη γυναίκα που ταξίδεψε στην Κίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: