Αποκάλυψη Bild για τον βρώμικο ρόλο Ερντογάν: Εβαλε βέτο στη Μέρκελ για την παρουσία της Ελλάδας

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ . EPA, FRIEDEMANN VOGEL




Τον ύποπτο ρόλο του Ερντογάν στη σύνταξη της λίστας των αρχηγών που θα συμμετάσχουν στην επικείμενη διάσκεψη της Λιβύης αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Το άρθρο της εφημερίδας τιτλοφορείται «Σύνοδος Κορυφής για τη Λιβύη: Άσκησε πίεση ο Ερντογάν στην Καγκελάριο;»

Ο συντάκτης αναφέρεται στη διάσκεψη της Κυριακής για τη Λιβύη στο Βερολίνο προκειμένου να να επιτευχθεί ειρήνευση στην μαστιζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα, αλλά επισημαίνει:

«Ωστόσο, υπάρχει εκ των προτέρων ενόχληση για τους συμμετέχοντες. Το ερώτημα που τίθεται είναι: υπαγόρευσε ο Τούρκος Πρόεδρος στην οικοδέσποινα,Καγκελάριο Μέρκελ τη λίστα των προσκεκλημένων»;

Σύμφωνα με πληροφορίες της,  «ο Ερντογάν  φέρεται να επέμεινε ότι κανένας εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν πρέπει να λάβει μέρος στη συνάντηση. Οι Έλληνες,όμως, είναι από την πλευρά της Ευρώπης ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης.Το υπόβαθρο βρίσκεται στις διενέξεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Έτσι, η τουρκική πλευρά επεσήμανε ότι τηρεί τη Συμφωνία με την ΕΕ για τους Πρόσφυγες και υποδέχεται εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα…»

Συνοψίζοντας η Bild, αναφέρει πως σχετικό ερώτημα που τέθηκε προς την κυβέρνηση για την όλη διαδικασία δεν είχε απαντηθεί ως το κλείσιμο της ύλης της σημερινής εφημερίδας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/Βερολίνο 

Ο Χαφτάρ συναποφασίζει σήμερα με τον Πρωθυπουργό τη στρατηγική για τη σύνοδο του Βερολίνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: